Aktuální trendy v zařizování kuchyní

 Komerční sdělení 
10. ledna 2024 12:42 / Lucie Wirthová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Kuchyně s francouzským šarmem. iStockphoto.com
Kuchyně není jen prostorem, kde připravujeme jídlo – věděli jste, že právě tady se nejčastěji setkáváme s rodinou a trávíme společný čas? Proto je důležité, aby byla tato část našeho bytu či domu prakticky a funkčně zorganizovaná a abychom se zde cítili příjemně.
Nejnovější

Těhotenský kalendář

Plánujete novou kuchyni nebo uvažujete o rekonstrukci té stávající? Inspirujte se jedním z aktuálních trendů!

Minimalistický styl pro malé kuchyně

Při stavbě domu nebo koupi bytu dává většina lidí přednost větším obývacím pokojům a ložnicím, a to často na úkor kuchyňských prostorů. V případě, že je vaše kuchyň malá, nejlepší organizace dosáhnete zapojením minimalistického stylu, díky kterému docílíte ideální kombinace moderního a funkčního uspořádání.

Výchozím bodem při organizaci vaší kuchyně by se mělo stát pravidlo, že malé prostory nepřejí předmětům a kusům nábytku, jejichž funkce je čistě dekorativní. Všechny spotřebiče a vybavení by měly usnadňovat a urychlovat vaši práci. Namísto velké přípravné plochy zvolte variabilní barový stůl nebo kuchyňský ostrůvek, který nejenže poskytuje další pracovní plochu, ale může také nahradit jídelní stůl. Navíc pod ním můžete nainstalovat další zásuvky pro uložení nádobí. Pro skladování nádobí můžete využít také police na stěnách. 

Důležité je věnovat pozornost barvám. V minimalistickém stylu převažuje bílá barva, často s kontrastními černými pracovními plochami, díky čemuž kuchyně působí čistým a prostornějším dojmem. Pokud se vám tento styl zdá příliš sterilní, můžete do prostoru vnést živost pomocí barevných úchytů nebo kuchyňského vybavení.  

Kuchyně ve francouzském stylu

Francouzský styl je elegantní, nadčasový, rafinovaný a rustikální. Je definován motivem idylického, venkovského a klidného života a vyniká velkou mírou tvůrčí svobody, což je jedním z hlavních důvodů jeho oblíbenosti při designu kuchyně.

V kuchyních pojatých ve francouzském stylu dominují jemné, tlumené a uklidňující barvy, mezi které patří bílá, žlutá, písková, olivová nebo levandululová. Častými prvky vyřazujícími rustikální šarm jsou výrazná madla, prosklená nebo profilovaná dvířka, skleněné skříňky a závěsné osvětlení. Výborným pomocníkem jsou také závěsné police, které nabízejí pohodlné řešení pro ukládání nádobí. Dominantou prostoru pak bývá mohutná pracovní deska z mramoru či dřeva. Neopomínejte ale ani porcelán a dovolte si zapojit starožitnosti, jako například dekorační mosazné kohoutky nebo zavěšené nádobí. Dojem harmonického prostoru završí váza s čerstvými řezanými květinami.  

Retro kuchyně

Ať už jde o módu, umění nebo design interiéru, zdá se, že s retro stylem nemůžete šlápnout vedle. V retro kuchyních je důraz kladen na detaily, jako jsou kostkované ubrusy, zajímavé nádoby na příbory, staré váhy, barevné talíře na zdi, nebo kreativně navržené police na koření. Prostor oživí také dostatek rostlin – ať už se jedná o bylinky v květináčích na okně nebo vzrostlý fíkus. Oblíbeným prvkem retro kuchyní jsou také černobílé nebo jinak barevně sladěné dlaždice. Pokud jde o materiály, povoleny jsou různé kombinace; není tedy problém zvolit masivní dřevěný stůl s kulatými hranami a doplnit ho plastovými designovými židlemi. Kreativitě se zde meze nekladou!

Realizace

Zvolili jste si svůj styl, ale nyní vzniká nový problém: jak najít vhodného řemeslníka, který vám pomůže navrhout či přeorganizovat vaši kuchyni přesně tak, jak si přejete? Následujte mnoho spokojených klientů před vámi a najdětě řešení na platformě Daibau. 

Daibau.cz je online platforma pro stavebnictví a renovace, která úspěšně propojuje klienty a dodavatele s cílem zjednodušit proces pro obě strany. Pokud jste se nedávno přestěhovali nebo chcete renovovat svou kuchyni, můžete zde rychle a zdarma najít ověřeného a spolehlivého řemeslníka. Nechte se tedy unášet fantazií a navrhněte si kuchyň podle vašich představ. O to, aby se vaše očekávání realizovala, se už postarají kvalifikovaní odborníci. 

Víc už toho není

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít