Pokud chcete být letos in, doplňte váš interiér o barvu roku

 Interier 
22. března 2019 12:58 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Korálová barva najde uplatnění kdekoliv v bytě Intenet
Trendy se netýkají jen módy, ale i bytového designu. Každoročně jsou v módě jiné materiály, tvary, kusy nábytku či barvy. A pokud chcete držet krok s módou, přitom neinvestovat hromadu peněz, je právě zařazení barvy roku do vašeho interiéru tou nejsnazší cestou. Letos je barvou roku živá korálová nebo-li Living Coral.

Korálová barva symbolizuje podle bytových architektů a designerů život a navozuje v člověku příjemné pocity, a to díky svému zlatému teplému podtónu.

Korálová barva povzbuzuje činnost

Korálová barva vychází z přírody a je inspirována korálovými útesy. Působí optimisticky, radostně a hravě. Mimo jiné také povzbuzuje svědomitou činnost. Většina lidí má tuto barvu spojenou s módním průmyslem, ale nic nebrání tomu ji použít i ve vašem interiéru.

Korálová symbolizuje neuchopitelnou krásu a zářivou barvu korálu. Společnost Pantone, která barvu roku už 20 let vyhlašuje, zároveň vychází z toho, že útesy jsou zdrojem obživy a útočištěm řady mořských živočichů. Touto barvou chce upozornit na alarmující stav korálových útesů, které se nacházejí ve stále se oteplujících oceánech.

Do pokojíčku i obýváku

Díky tomu, že korálová barva působí hravě, často se objevuje například v dětských pokojích. Ale hodí se i jinam. Odstín Living Coral totiž dodá prakticky jakékoliv místnosti výraznou barevnost.

Nemusíte do korálové barvy hned zahalit celý pokoj, někdy stačí drobný doplněk jako měkoučký pléd, polštář či osvěžující čalounění. Živá korálová barva se ale bude dobře vyjímat i na tapetě nebo závěsech na oknech. Tato barva je výjimečná tím, že vašemu interiéru dodá pocit tepla domova - tedy pocit útulnosti a domácí pohody.

Od jara do zimy

Velkou výhodou je, že s touto barvou lze pracovat v domácnosti ve všech ročních obdobích.

V letních obdobích, při nádherném západu slunce, má krásnou letní atmosféru. Ovšem hezká je ve všech ročních obdobích. V zimě jsou to odstíny terakotových zemních tónů. Krásně se doplňuje s dalšími barvami. Nejkomplexněji se doplňuje s odstíny v modré škále. Stejně jako v oceánu. Tato kombinace je výrazná a dynamická. Můžete ji také použít společně s tyrkysovou, což je vždy krásná kombinace.

Zejména v domácím designu je nejvíce důležité si uvědomit to, jak tato barva bude působit u vás doma. Jakým způsobem ji budete vnímat, když se rozhodnete ji zakomponovat do svého života. O tom, jakou barvu zvolit pro výmalbu bytu, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?