Kdy začít s vánoční výzdobou a co bude letos zaručeně in?

 Interier 
21. listopadu 2017 13:15 / Kateřina Kofroňová
  29
📷
5 fotografií v galerii
Jít ruku v ruce s trendy můžete i o Vánocích Shutterstock
Jako každý rok to přišlo znenadání a najednou mají všichni obchodníci plné regály vánočního zboží. To značí jediné: Vánoce se blíží! Jaké budou letos trendy vám prozradí následující článek.

Vánoční výzdoba zakončená strojením stromku k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. Někteří lidé výzdobu moc neřeší, jiní mají svůj styl a další se snaží jít s novými trendy. Pokud patříte do poslední skupiny, čtěte dál.

Bílá barva jde do popředí

Každý rok na nás z regálů vykukují jiné dekorace a barvy, přičemž vždy některé převládají a dají se sehnat všude. Letošní rok není jiný a hlavním proudem bude tyto Vánoce barva bílá s romantickými prvky.

Kdo tedy letos vsadí na bílou barvu, rozhodně neprohloupí. Trendy jsou kulaté, především skleněné, ozdoby, řetězy i věnce bílé barvy se stříbrnými dekoracemi či ledovými krystaly. Iluzi ledového království doplní umělý sníh, kterým můžete postříkat i stromek, který by měl být živý. Další ledové či sněhové dekorace jsou rozhodně na místě.

Bílou barvu letos můžete kombinovat s jemnými pastelovými barvami, jako například mátovou či pistáciovou. K dokonalosti výzdoby napomůže vánoční osvětlení s bílými LED diodami.

Přírodě naproti

Stejně jako ve svatebních trendech se i v těch vánočních objeví znatelný dotek přírody. Na umělé materiály letos zapomeňte a naopak jděte na procházku do lesa nebo parku a nasbírejte si pár šišek či větviček listnatých stromů. Doma vyrobená dekorace je nejen levná, ale navíc to jde ruku v ruce s letošními trendy. Stejně tak se pusťte do výroby ozdob či věnců. Použít můžete i sušené ovoce, koření,ořechy, listy a podobně. Použít můžete i šípky, ze kterých vyrobíte překrásné dekorace.

Vánoce s dotekem fialové

Druhým letošním trendem je fialová barva, a to jak světlá, tak tmavá. Možná je to proto, že tato barva značí skromnost, pokání a lásku k lidem, tedy hodnoty, které jsou podstatou Vánoc. Může se navíc kombinovat i s bílou či světle zelenou. Fialová dokonce patří na adventní věnec i podle tradice, kdy by měly být tři svíčky fialové a jedna růžová.

Kdy začít

Jakmile začnete cítit vánoční atmosféru, nebo ji naopak chcete začít cítit, je ten správný čas. Nehleďte na to, co si o tom pomyslí ostatní a řiďte se vlastním úsudkem. Pokud si ale byt vyzdobit chcete, učiňte tak nejpozději před první adventní nedělí, která je letos 3. prosince.

Vánoční klasika

Nic nezkazíte ani v případě, že vsadíte na klasiku. Červená a zlatá v kombinaci se zelenou, to jsou prostě barvy Vánoc, ať jdou trendy jakýmkoliv směrem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod