Neobvyklé triky, díky nimž bude úklid hračkou

 Tipy a inspirace 
26. července 2019 13:44 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Neutrácejte za drahé čisticí prostředky, stačí se rozhlédnout doma Shutterstock
Micelární voda, pasta na zuby a limonáda. Co mají tyto věci společného? Právě díky nim můžete vyčistit velkou část domácnosti.

Jsou to nejenom triky našich babiček, ale také vynalézavost lidí, kteří si chtějí usnadnit práci, a především ušetřit peníze za drahé úklidové prostředky. Představíme vám pár nevšedních nápadů, které můžete využít při domácím úklidu.

Limonádou na koupelnu

Kyselina citronová je skvělý pomocník, který si poradí s různými skvrnami. Proto i nápoje, které tuto kyselinu obsahují, si hravě poradí třeba se špinavou koupelnou nebo kuchyní. Takže pokud vám zbyla nějaká sladká a nezdravá limonáda, kterou odmítáte pít třeba kvůli štíhlé linii, máte pro ni hned skvělé využití. 

Místo na pleť na tenisky

Micelární voda je produkt moderní doby. Micely totiž umí skvěle rozpustit nečistoty. Netrvalo dlouho a pár šikovných hlav přišlo na to, že se tento druh kosmetiky dá využít i na běžné domácí činnosti. Třeba na čištění a oživení špinavé kožené obuvi. Stačí do ní namočit vatový tampon, nanést na boty a pak otřít mokrým hadříkem.

Provoňte WC mentolem

Neradi lijete chemikálie do toalety, ale chtěli byste mít při každém spláchnutí čistou a voňavou mísu? Použije obyčejnou bělící zubní pasu. Stačí do tuby udělat pár děr a přivázat k míse nebo ji vytlačit do prázdné nádržky. Jedna tuba vám vydrží na 3 měsíce. Toaleta se mentolově provoní a soda v zubní pastě mísu dokonale vybělí. Stejně jednoduše si můžete vyrobit i vůni, která vám toaletu krásně provoní. Více jsme na toto téma psali zde.

Žádné žehlení

Tento trik ocení zejména hospodyňky, které nemají rády nekonečné žehlení. Stačí, když si vyrobí jednoduchý samožehlicí přípravek, který tuto namáhavou a neoblíbenou práci udělá za vás. Navíc vám prádlo krásně provoní.

Potřebujete:

  • 1 lžičku kondicionéru na vlasy
  • 1 lžičku octa
  • 2 sklenice vody
  • lahev s rozprašovačem 

Postup

Všechny výše uvedené ingredience smíchejte dohromady, nalijte do rozprašovače a  nastříkejte na pověšené prádlo. Pak už jen počkejte, až uschne.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?