Nudí vás klasické kuchyňské spotřebiče? Zkuste tyto zajímavé vychytávky

 Technika 
07. října 2018 07:53 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Nejsou jen běžné kuchyňské spotřebiče, ale i extra kousky Shutterstock
Snad každá hospodyňka vybavuje svou domácnost nejrůznějšími pomocníky do kuchyně. Kdo rád peče, má určitě kuchyňský robot, milovníci rýže si pořídí rýžovar a běžné jsou i topinkovače nebo toustovače. Existují ale i jiné technické vychytávky do kuchyně, o jejichž existenci jste možná ani neměli tušení.

Neobvyklých kuchyňských spotřebičů je hodně, takže pokud chcete, aby vaše domácnost vypadala originálně, máte z čeho vybírat. I když některé přístroje jsou opravdu hodně specifické.

Vajíčkovar

Většina lidí dá vajíčka do hrnce s vodou a uvaří je. Čas si odměří na hodinkách, kuchyňské minutce nebo si pořídí ponorný ukazatel vaření vajec, který přijde zhruba na stovku.

Ale najdou se i tací, kteří si chtějí vaření vajec ještě více usnadnit a neváhají si kvůli tomu pořídit speciální vajíčkovar. Dá se koupit za tři stovky i tisícovku. Dražší modely dokonce nabídnou i další funkci - na vyměnitelném plátu si zde můžete připravit i perfektní volská oka.

A když už jsme u vajíček, pořídit lze i speciální silikonové nádobky na vaření vajec bez skořápek. Vajíčka do nich jednoduše vyklepnete a nemusíte se pak zabývat zdlouhavým loupáním skořápky. Navíc do vyklepnutého vajíčka můžete nasypat různé bylinky, čímž docílíte nevšedního vzhledu i chuti. Nádobky lze pořídit za více než dvě stovky.

Loupač brambor

Pokud milujete brambory, vaříte si je takřka denně, ale už vás nebaví jejich loupání, je elektrický loupač brambor to pravé pro vás.

Tento pomocník vypadá jako obyčejný hrnec, ale ve skutečnosti vám ušetří hodně práce - většina modelů zvládne oškrábat až kilogram brambor během dvou minut. Pro ostrý škrábací kotouč to není problém. K dostání je tato vychytávka za asi tři stovky. O neobvyklém využití brambor jsme psali zde.

 Popcornovač

Někdo si při výrobě popcornu vystačí s obyčejnou pánví s pokličkou, ale pokud jste opravdový popcornový fajnšmekr, možná vám přijde vhod popcornovač. V něm lze připravit pochoutku z kukuřice i bez tuku, takže přístroj ocení také dietáři.

Popcornovače jsou navíc k dostání i v zajímavém retro stylu, takže když si vyberete nějaký pěkný kousek, může se přístroj stát i ozdobou kuchyně. Popcornovače seženete za tři stovky, ale i tři tisíce korun.

Přístroj na pečení Madlenek

Pokud si rádi pochutnáváte na čajovém pečivu zvaném Madlenky, poohlédněte se po přístroji na jejich pečení. Vyjde na asi osm stovek a vyrobíte v něm šest kousků cukroví najednou za asi pět minut.

Madeleine - neboli Madlenky pocházejí z Francie. Jde o sladké čajové pečivo z piškotového těsta ve tvaru mušličky. Obsahují jemně mleté ořechy nebo madle. Další oblíbenou ingrediencí je citronová kůra nebo květy levandude, kvůli vůni. Variant může být mnoho - druhy těst jsou rozmanité.

Výrobník cukrové vaty

Vyhlížíte pravidelně chvíli, kdy k vám do města či obce dorazí lunapark, abyste hned vyrazili na sladkou cukrovou vatu? Pokud si pořídíte domů výrobník cukrové vaty, budete si moci tuto pochoutku dopřát kdykoliv.

K dostání jsou i designově zajímavé retro modely v duchu 50. let. Do stroje stačí přidat jeden tvrdý bonbon nebo cukr a můžete si vyrobit cukrovou vatu nejrůznějších barev a příchutí. Vše za pouhé dvě minuty. A pokud se bojíte, že kvůli cukrové vatě přiberete, máme pro vás dobrou zprávu. Cukrová vata totiž navzdory všeobecnému povědomí není kaloricky náročná - její velká porce má zhruba 230 Kj.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?