Zbavte sítě proti hmyzu prachu a nečistot. Je to jednoduché

 Interier 
11. srpna 2018 12:31 / Šárka Sokolská
  1
📷
5 fotografií v galerii
Sítě proti hmyzu je potřeba aspoň jednou za rok vyčistit Shutterstock
Hmyz, nečistoty, prach. To vše se usazuje v sítích proti hmyzu, a to obzvlášť v létě. Jak je čistit? Poradíme vám.

Sítě jsou praktickou ochranou před dotěrným hmyzem, a dokonce i pylem. Jenomže, pokud se o ně dobře nestaráte, dlouho vám nevydrží. Proto je potřeba věnovat jim pravidelnou péči. Alespoň jednou za rok je potřeba je zbavit usazeného prachu, pylu a nečistot, stejně jako u žaluzií, o nichž jsme psali zde.

Pevné sítě nejprve vysajte

V případě pevných sítí je nejprve demontujte z oken. Pak si připravte vysavač a nasucho je vysajte. Snižte přitom výkon na minimum. Následně můžete použít měkký kartáč, například na šaty, a tím můžete síť zbavit větších nečistot.

Dejte jim sprchu

Rám se sítí potom přeneste do vany nebo na zahradu. Připravte si mýdlový roztok v teplé vodě, která bude mít maximálně 40 stupňů. Houbou nebo jemným kartáčem síť jemnými tahy otírejte. Stále přitom dbejte na to, abyste síťovinu nepoškodili nebo ji neroztrhli. Nakonec vše zlehka osprchujte a celý postup zopakujte i z druhé strany. Síť nakonec nechejte na vzduchu doschnout.

Ostatní nechte viset

Posuvné, rolovací a plisé sítě není potřeba během čištění demontovat. Nejprve je na co nejmenší výkon vysajte a rám umyjte měkkou textilní tkaninou nebo houbičkou namočenou do teplého mýdlového roztoku. A podobným způsobem očistěte i vysátou síťovinu. Nakonec celou síť vysušte měkkou tkaninou a nechejte doschnout. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod