Jaké druhy kuchyňských robotů existují a který je pro vás ten pravý

 Komerční sdělení 
20. prosince 2021 15:38 / Lucie Wirthová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Jaké druhy kuchyňských robotů existují a který je pro vás ten pravý Pexels
Ve dvou se to táhne líp - kuchyňský robot vám usnadní práci i čas

Přemýšlíte nad dárkem pro ženu? Máme pro vás tip, jak potěšit vaše blízké. Kuchyňský robot je praktickým pomocníkem, který potěší každého, kdo má rád pečení. V našem článku vám vysvětlíme, jaké druhy kuchyňských robotů známe a poradíme vám, jak si vybrat kuchyňského robota do vaší domácnosti.

Ať už pečení pro vás znamená relax, zábavu, nebo se jen jednoduše těšíte na sladký výsledek, asi jste si už někdy řekli, že by se vám v kuchyni sešel chytrý pomocník. Říká se, že ve dvou se to táhne líp a že bez práce nejsou koláče. Je to tak i při pečení! Kuchyňský robot je ideálním řešením, jak si při pečení ušetřit čas i námahu.

Jaké druhy kuchyňských robotů známe?

Dříve, než se podíváme na různé modely robotů, si ujasníme základní rozdíl mezi kuchyňským robotem a food procesorem. Právě tyto dva typy si často v praxi lidé zaměňují.

Hlavním úkolem kuchyňského robota je pomáhat při pečení. Tento pomocník má velkou mísu na šlehání a hnětení a k jeho základní výbavě patří i metličky na šlehání či hnětací hák. Food processor je určen k přípravě více jídel. Umožňuje jídlo krájet, strouhat či sekat.

Výhody kuchyňského robota

  • Základní výbava poskytuje nejčastěji používanou šlehací metličku - tzv. balónovou metličku, míchací metličku na hustší těsta i hnětací hák na hnětení těsta na chléb nebo jiných hutných cest. Všechny nástavce lze jednoduše vyměňovat.
  • Kuchyňský robot obsahuje také mísu, kterou můžete používat i samostatně.
  • Dokáže zpracovat velké množství surovin a modely se silnějšími motory zpracují bez problémů i několik dávek těsta za sebou.
  • Bezpečnostní prvky jsou samozřejmostí - protiskluzové nožičky, ochrana proti přehřátí motoru nebo i dětská pojistka.

Výhody food processoru

  • Jednoduše se používá.
  • Usnadní vám každodenní vaření.
  • Má nízkou hmotnost, díky čemuž se snadno přemisťuje.
  • Nabízí široký výběr nástavců v základní výbavě.
  • V případě potřeby je možné si dokoupit další nástavce, které funkce food procesoru ještě rozšíří.

Druhy kuchyňských robotů

Kuchyňský robot vám ušetří spoustu času a práce. Přečtěte si, jaké druhy kuchyňských robotů existují, abyste si mohli vybrat model, který bude pro vás jako ulitý.

Planetární kuchyňské roboty jsou zaměřeny zejména na hnětení jemných krémů i hutného těsta a šlehání bílků. Nabízejí široký výběr nástavců a mohou plnit i funkci food processoru. Pokud si dokoupíte speciální nástavce, z kuchyňského robota se jednoduše může stát mixér, mlýnek či odšťavňovač.

Kuchyňské roboty na strouhání disponují funkcí strouhání, krájení či sekání. Tyto modely mají kotoučové i bubínkové nástavce, díky kterým dokážou nastrouhat najemno i nahrubo rozličné druhy zeleniny nebo nasekat ořechy. Některé kuchyňské roboty na strouhání obsahují také mlýnek na maso, mixér nebo speciální nástavec na výrobu domácích těstovin.

Kuchyňské roboty s mlýnkem na maso vám umožní pomlít maso různými způsoby. Pokud si doma vyrábíte vlastní klobásy, dělohy či salámy, tato zařízení vám usnadní celý proces. Pokud často připravujete hamburger, biftek, karbanátky nebo masové kuličky, kuchyňského robota s mlýnkem si určitě zamilujete. Kromě zpracování masa dokážou tyto modely také míchat, mixovat a odšťavňovat potraviny.

Kuchyňské roboty s mixérem jsou ideálním pomocníkem do kuchyně pro maminky, sportovce nebo všechny, kteří se chtějí zdravě stravovat. Kuchyňský robot s mixérem usnadňuje přípravu dětských příkrmů a ovocných pyré. Pokud si potrpíte na zdravém životním stylu, tyto modely oceníte zejména pro jejich schopnost připravit smoothie a koktejly. Kuchyňské roboty s mixérem jsou také nápomocné při vaření klasických omáček a krémových polévek.

Kuchyňské roboty s odšťavňovačem vám usnadní přípravu čerstvých ovocných a zeleninových šťáv. Tyto modely fungují na principu klasického šnekového nebo odstředivého odšťavňovače. Přestože odšťavňování nepatří k primárním funkcím kuchyňských robotů, existují modely, které umožňují i ​​tuto funkci.

Jak vybrat kuchyňský robot?

Při výběru kuchyňského robota je třeba brát v úvahu několik kritérií.

  • Nejprve si zodpovězte otázku, na co budete kuchyňského robota využívat nejčastěji. Bude to pečení, příprava ovocných šťáv či mletí masa?
  • Zvažte, jakou velikost kuchyňského robota si můžete vzhledem k rozměrům vaší pracovní plochy dovolit.
  • Zkontrolujte si, zda lze k vašemu modelu dokoupit i jiné speciální nástavce, které byste časem mohli využívat.
  • Myslete na celkový styl, ve kterém máte zařízenou kuchyň. Moderní kuchyňské roboty nabízejí pestré provedení. Kuchyňský robot se tak může stát pěkným doplňkem vaší kuchyně.
  • V neposlední řadě si stanovte, kolik jste ochotni do kuchyňského robota investovat.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod