Útulné jako na chalupě. Cottagecore je stále populárnější trend v bydlení

 Interier 
11. prosince 2020 19:40 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Cottagecore styl bydlení je inspirován anglickým venkovem Depositphotos
Cottagecore je nejnovější trend v oblasti životního stylu, ale vstoupil už také do oblasti bydlení. Zahrnuje především jednoduchost a tradiční způsob bydlení.

Cottagecore je styl, který se zrodil z touhy vrátit se k pomalejšímu způsobu života a libuje si v romantice venkovského života. V podstatě lze říci, že pokud chcete bydlet v tomto stylu, zařiďte svůj dům ve venkovském duchu. Co tedy ke cottagecore trendu potřebujete?

Velký prostřený stůl

V cottagecore si nevystačíte jen se stolem z masivu, ale musíte ho také mít řádně venkovsky prostřený. Základem samozřejmě bude ubrus, stejně jako čerstvě natrhané květiny ze zahrady ve džbánu, dále se hodí tradiční konvice s čajem a samozřejmě svíčky.

Přírodní materiály i dekorace

Je to logické. Cottagecore je přece o venkovském bydlení, takže zcela určitě svůj domov nezařídíte moderními vestavěnými skříněmi. Naopak. Zařizujte nábytkem z přírodního dřeva, keramickými doplňky a polštářky či závěsy s přírodními motivy. Ideální budou rovněž dekorace z kůry, listů či šišek.

Krb

Relaxace před krbem je jedním z velkých potěšení života. Oheň, ať už jde o otevřené ohniště nebo moderní krbová kamna, vytváří díky praskání dřeva a plamenům teplou a útulnou atmosféru.

Starý nábytek

Vybírejte v bazarech starý nábytek, který vašemu cottagecore domovu dodá opravdový venkovský nádech. Přírodní materiály hrají hlavní roli, navíc starý nábytek můžete snadno zrekonstruovat podle vlastního vkusu.

Rostliny

Bez pokojových rostlin se neobejdete. Venkovský styl bydlení je velmi úzce spjatý s přírodou, a proto cottagecore vyžaduje doslova hodně rostlin. Dokonce svůj domov můžete vybavit takovými rostlinami, které mají dobré schopnosti filtrovat vzduch uvnitř domu. Je jich celá řada. Například filodendrony, různé druhy pokojových břečťanů nebo difenbachie.

Cottagecore je především o vytvoření zdravého venkovského prostředí, ať už žijete v domě, chatě nebo bytě. Jde o styl připomínající anglický venkov a jeho romantiku. Dále čtěte: Boho styl v bytovém designu. To je svoboda a důraz na doplňky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod