Proč dát přednost vinylové podlaze. Oproti plovoucí má značné výhody

 Rekonstrukce 
08. února 2020 07:35 / Mirka Malá
  8
📷
4 fotografie v galerii
Vinylové podlahy mají nesporné výhody Depositphotos
Jakou zvolit podlahu do rekonstruovaného bytu nebo budoucího domu? Tuto otázku si pokládá snad každý. Pokud se ale rozhodnete pro vinylovou podlahu, určitě neprohloupíte. Vinyl má totiž bezpočet výhod.

Vinylové podlahy mají opravdu oproti těm laminátovým mnoho výhod. Mezi ty hlavní patří cena, zdravotní dopady, a pokud žijete s domácími mazlíčky, ocení vinylovou podlahu i oni.

Snadná pokládka a multifunkční využití

Vinylové podlahy snadno položíte i sami. Jednotlivé díly se totiž nelepí, ale skládají, a tudíž to jde snadno. Dokonce ani nevadí, pokud povrch podlahy vykazuje drobné nerovnosti.

Zároveň můžete zvolit podlahu s tepelnou izolací, která eliminuje nejen chlad, ale i zvuk. Jiné druhy vinylových podlah se zase hodí více do koupelen a kuchyní, kde je vyšší vlhkost, protože tyto podlahy mají vyšší odolnost právě vůči vlhkosti.

Vinylové podlahy jsou zdravé

Zní to sice divně, ale je to tak. Vinylové podlahy jsou vhodné pro alergiky či lidi s dýchacími obtížemi. Jsou totiž zdravotně nezávadné, protože se na nich nedrží prach, mikrobi, ani roztoči. Navíc některé podlahy jsou vyráběny se speciální antibakteriální povrchovou úpravou.

Jsou praktické

Vinylové podlahy jsou také velmi praktické. Snadno se udržují, vystačíte si s běžným mopem a luxem. Tyto podlahy navíc budo milovat i vaši domácí mazlíčky. Nožičky jim totiž na vilových podlahách nebudou klouzat a jejich běhání po podlaze nebude slyšet.

Cena a design

Design vinylové podlahy si určitě vyberete snadno.K dostání jsou totiž v opravdu širokém množství designů a barev. Zvolit tak můžete třeba dokonalé imitace přírodních materiálů jako dřevo nebo kámen, nebo se můžete nechat zlákat moderními trendy.

Cena vinylových podlah je také příznivá. Samozřejmě záleží jen na vás, jakou si vyberete. V nabídce jsou jak levnější, tak luxusní varianty. Dále čtěte: Využijte zimní čas k opravě zahradního dřevěného nábytku. Zvládnete to i sami.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?