Jak zařídit malý obývací pokoj, aby vypadal útulně a nic v něm nechybělo?

 Interier 
25. listopadu 2019 08:44 / Eva Vogelová
  0
📷
10 fotografií v galerii
I malý obývací pokoj může být útulný  Depositphotos
V obývacím pokoji se střetávají členové domácnosti nejčastěji. Rodina do něj často zve své návštěvy. Jde o jednu z nejdůležitějších místností v bytě. Pokud máte v obývacím pokoji málo prostoru, snažte se v něm využít každičký centimetr. Jak ho zařídit, aby se tam vešlo vše, co potřebujete, a působil útulně?

Nemusíte být smutní z toho, že máte malý obývací pokoj. Ze stísněného prostoru můžete vykouzlit příjemné místo. Musíte si však jeho přeorganizování dobře naplánovat a nebránit se různých vychytávkám.

Pořiďte si multifunkční nábytek

Když vám chybí v obývacím pokoji místo, vyřešíte to pojízdným a přenosným nábytkem. Ve specializovaných obchodech dnes poměrně bez problému seženete multifunkční nábytek. S ním budete moci snadno hýbat.

Gauč si můžete rozložit a máte z něj postel. Skříňky se nemusí otevírat do prostoru, ale třeba nahoru nebo dovnitř. Do stísněné místnosti si vyberte nábytek, který není masivní, ale malý a praktický. Pořiďte si konferenční stolek, který můžete snadno odsunout na jiné místo bez námahy.

Vsaďte na neviditelný nábytek

Když máte místnost plnou nábytku, rozhodně útulně nevypadá. Působí spíše přeplněně. Pochopitelně tam ale nábytek potřebujete. Můžete si však pořídit transparentní nábytek, přes který uvidíte.

Vsaďte třeba na skleněný stůl. K němu přidejte akrylové židle namísto křesel. Můžete si pořídit skříň, která bude téměř celá pokrytá zrcadly, což ještě opticky váš obývací pokoj zvětší.

Rozdělte místnost

Možná máte v obývacím pokoji málo místa, protože se v něm nachází ještě postel či čtecí koutek. V tom případě byste ho měli rozdělit, aby nepůsobil chaoticky, ale útulně. Neměli byste však volit žádné masivní rozdělovače, jako jsou třeba závěsy. Místnost oddělte pouze náznakově. K tomu vám dopomůže třeba police na knihy.

Nezapomeňte sladit barvy

Barvy hrají při zařizování pokoje velkou roli. Dokážou totiž změnit celou atmosféru místnosti. Zapomeňte na tmavé odstíny a vzory. Ty totiž opticky místnost zmenšují. Z toho důvodu byste v obývacím pokoji měli mít světlejší zdi.

Pokud nechcete mít stěny čistě bílé, zvolte meruňkovou, světle hnědou nebo okrovou barvu. Nevybírejte si křiklavé barvy, které navíc působí negativně na lidskou psychiku. Dále čtěte: Do garsonky si pořiďte rozkládací nábytek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod