Do garsonky se hodí rozkládací nábytek

 Interier 
18. listopadu 2019 19:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Místo ušetří barový pult namísto stolu Depositphotos
Máte hluboko do kapsy a nemůžete si dovolit větší byt? I v malém bytě můžete mít útulnou domácnost! Problém s prostorem vyřešíte pomocí rozkládacího nábytku.

Máte dojem, že se v garsonce nemůžete pomalu hnout, natož v ní bydlet? Nezoufejte. Nic není tak hrozné, jak to na začátku vypadá. Vše můžete vyřešit pomocí rozkládacího nábytku, díky kterému získáte praktickou domácnost a ušetříte místo.

Spaní i jídlo

U malého bytu platí, že byste měli zvolit méně nábytku. Čím je ho více, tím méně prostoru máte. Když je ale méně nábytku, máte více místa a také se byt dá snáz udržovat. Myslete nejen na spaní, ale také na to, kde budete jíst, a na úložné prostory.

Úložné prostory mohou být nejen ve skříni, ale také pod postelí. Odkládat věci můžete i do polic zařazených nad sebou, pomůže i šatní skříň na chodbě. Do malého bytu se hodí světlejší barvy, které prostor rozjasní a opticky zvětší. Tmavé barvy místnost zmenší, takže s nimi musíte pracovat opatrně.

Místo postele můžete mít například křeslo, jehož rozložením vznikne postel. Klasickou postel dejte někam ke stěně. Případně si pořiďte postel ve skříni, kterou vždy před spaním vytáhnete a po spánku zase dáte nahoru a nebude zabírat místo. Pokud máte v rodině děti, úkryt pro spaní se jim bude líbit a věřte tomu, že na posteli budou dovádět mnohem více než jindy, pokud si ji budou moct sami stáhnout a pak zase schovat.

Rozkládací gauč

Když umístíte postel ke kraji, ve středu místnosti uděláte prostor na gauč. Poslouží nejen k dívání na televizi, ale také pro přespání návštěv. Mnohé gauče nebo pohovky už jsou rozkládací, takže se na nich vyspí i dva lidé. Ke gauči stačí konferenční stolek, který nabízí prostor pro odložení časopisů nebo knih. Místo dokáží ušetřit i posuvné dveře.

U kratší stěny počítejte s menší kuchyní a lednicí. Jídlo i práci můžete vyřešit například stolkem v podobě barového pultu a vysokých židlí. Můžete u stolu jíst, ale také pracovat. Ale pozor na to, že barové židle nejsou vhodné pro dlouhodobější práci. Mohli byste mít kvůli tomu problémy se zády. O malé koupelně jsme psali zde.

Témata: nábytek, prostor
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve