Může být i tenká izolace dostatečně efektivní? Samozřejmě, že ano!

 Partnerský článek 
27. července 2022 14:17 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Panely Thermano jsou v oblasti tepelné izolace na velmi vysoké technologické úrovni Pexels
Čím silnější je izolační materiál a čím nižší je hodnota součinitele tepelné vodivosti, tím lepší jsou tepelně izolační parametry daného materiálu. Na trhu stavebních materiálů jsou již k dispozici pokročilé produkty, které v sobě kombinují malou tloušťku a maximální účinnost, především při snižování tepelných ztrát konkrétní budovy.

Stavebním produktem, který umožňuje vytvořit tenkou a zároveň maximálně účinnou izolaci je panel Thermano. Tento prvek vykazuje kromě vysoké účinnosti při snižování tepelných ztrát také odolnost proti nasákavosti, velkou pevnost a dlouhou životnost.

Tepelná izolace – materiál, který rozhoduje o energetické náročnosti budov

Tepelná izolace budov snižuje tepelné ztráty, které se vyskytují při přechodu z vnitřní části budov do venkovního prostředí. Tepelná izolace by měla být u každé plochy, která má kontakt s vnějším prostředím nebo místností s nižší úrovní zateplení. Kombinací tepelné izolace s dalšími systémovými řešeními je možné splnit požadavky týkající se příslušné energetické náročnosti. Díky tomuto řešení můžete výrazně snížit náklady spojené s užíváním objektu.

Pokud hledáte pokročilou tepelnou izolaci, přejděte na  https://balex.eu/cz/produkty/termoizolace-thermano. Najdete zde tenké, ale zároveň maximálně účinné desky, které vám pomohou vytvořit efektivní zateplení i ve velice složitých podmínkách.

Co je charakteristické pro panely řady Thermano?

Panely Thermano jsou v oblasti tepelné izolace na velmi vysoké technologické úrovni. Struktura materiálu se skládá z uzavřených buněk polyuretanu, které jsou z každé strany chráněny speciálním vícevrstvým obalem s příměsí hliníku. Díky vysoké pevnosti polyuretanu jsou panely odolné proti stlačení. Nehrozí tak deformace povrchu materiálu, ani při větším zatížení. Inteligentní konstrukce desky a odolnost vůči nasákavosti znamenají, že materiál nemění své vlastnosti ani po uplynutí několika let, a to ani pokud je vystaven nepříznivým provozním podmínkám.

Polyuretan je nejúčinnějším tepelným izolantem, protože má nejnižší hodnotu součinitele tepelné vodivosti. To znamená, že i tenká deska dokáže nabídnout lepší ochranu proti úniku tepla než běžné izolační materiály. Díky své lehkosti mohou být panely Thermano použity i v tepelně namáhaných místech a oblastech, kde není možné zvětšit tloušťku stěny.

Panely Thermano patří mezi univerzální izolační materiály. Jednotlivé druhy desek lze použít na šikmé i ploché střechy (včetně zelených) a také na stěny, stropy a podlahy budov. Důležité je, že některé druhy panelů řady Thermano lze použít i v agresivním prostředí.

Kam dál?
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008