Ušetřete hromadu místa: Během chvilky uskladníte sezonní oblečení nebo peřiny

 Tipy a inspirace 
25. listopadu 2018 14:04 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ušetřete místo s vakuovými pytli Pixabay
Také zrovna přemýšlíte nad tím, jak co nejlépe uschovat letní peřiny, mikiny nebo třeba kalhoty, které přes zimu vůbec neobléknete? Navíc trošku bojujete s místem a každý centimetr se počítá? Pak pro vás máme tip na ideální řešení.

Tím jsou takzvané vakuové pytle, díky nimž vměstnáte doslova hromady oblečení na pár desítek centimetrů čtverečních a nebudete je muset každou chvíli ve skříních přeskládávat.

O čem to je

Prodejci dnes nabízejí vakuové pytle mnoha rozměrů, od pár desítek centimetrů klidně do dvou metrů. Jejich podstatou je, že po vysátí vzduchu dokážou vaše oblečení ochránit po několik měsíců před prachem, vlhkostí i nepříjemnými škůdci.

Na co nezapomenout

Než se do balení oblečení pustíte, určitě jej pořádně vyperte a nechejte ho dostatečně vysušit, aby náhodou nezačalo plesnivět. Jakmile máte dostatek věcí po ruce, začněte je skládat do pytle, který se posléze uzavírá s pomocí spáru, jaký znáte například ze sáčků s kořením.

Pokud máte všechno pohromadě, můžete se pustit do závěrečné fáze. Uzavřete pytel, vezměte vysavač a jeho konec bez jakéhokoliv nástavce nasaďte na plastový otvor, který každý pytel obsahuje. Poté už jen spusťte vysavač na poloviční výkon a postupně s jeho pomocí vysajte z oblečení všechen vzduch, až je pytel zcela plochý a relativně tvrdý.

Pod postel i do sklepa

Pokud jste vše udělali správně, ani po pár minutách nezačne vak opět nabývat na objemu, ale zůstává stále vyfouklý na minimum. Pak už jej můžete s naprostým klidem uložit třeba na skříň, pod postel nebo do sklepa. To se může hodit zejména v malých bytech. Jak například v garsonce ušetřit každý centimetr, najdete v tomto článku

Věřte, že takových věcí se do většího pytle vleze opravdu hodně. A ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, dokonce oblečení zůstane v takovém stavu, že jej nebudete muset pro opětovné nošení znovu ihned prát nebo žehlit.

Tip

Mimo oblečení takto můžete skladovat také plyšové hračky. Určitě to znáte sami, že se jich doma kupí stále více a děti brzy omrzí. Takže je klidně operte v pračce a jakmile pořádně proschnou, udělejte s nimi stejně krátký proces, jako v případě sezonního oblečení nebo lůžkovin.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod