Přemýšlíte nad luxusním doplňkem koupelny? Zkuste volně stojící vanu

 Rekonstrukce 
17. listopadu 2018 11:20 / Veronika Prášilová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Volně stojící vana je designová bomba Shutterstock
Jste zrovna ve fázi rekonstrukce a přemýšlíte, že byste takříkajíc jedním vrzem vzali také koupelnu? Pokud máte dostatečnou finanční rezervu a zároveň prahnete po něčem originálním, zkuste zvážit pořízení volně stojící vany.

Vypadá majestátně a rozhodně se jen tak neokouká. Ovšem myslete na to, že ne v každé koupelně ji můžete bez problémů umístit.

Sáhněte si na luxus

V prostoru stojící vana působí bezesporu luxusně a pro mnohé z nás také nedostižně. Věřte však tomu, že se v dnešní době dá pořídit za velmi slušné peníze. Je však pravdou, že kroky, které budete muset k jejímu usazení do koupelny učinit, vás mohou vyjít docela draho. Zprovoznění volně stojící vany totiž není jen tak.

Máte dost prostoru?

Volně stojící vany se nejen že neopírají o zeď, ale často ani nemívají žádnou podezdívku, proto jsou na ně kladeny vysoké zátěžové nároky. Je také na místě zvážit, zda máte koupelnu dostatečně velkou na to, abyste do ní tento netradiční kousek umístili. Volně stojící vana totiž rozhodně nevynikne ve stísněném panelákovém prostoru, kde ji budete muset minimálně ze dvou stran přitisknout ke zdi. Aby volně stojící vana měla smysl,  měla by mít přístup alespoň ze tří stran. Tento prostor navíc oceníte i v případě, že budete kolem uklízet. 

Rozvody i baterie

V některých koupelnách může být také nerozlousknutelným oříškem nový rozvod vody, navíc pod podlahou. Vana musí mít logicky také zajištěn odtokový kanál, což by ale neměl být pro šikovného vodaře problém. K vaně bude třeba namontovat také volně stojící baterii, u níž je třeba počítat s mnohem vyššími finančními nároky. Elegantnějším řešením je postavit vanu kratší stranou ke stěně a baterii zabudovat klasicky do zdi.

A pokud jste i přes všechny tyto peripetie rozhodnuti, že vám tato vana za námahu stojí, nezapomeňte si k ní pořídit nějaký zajímavý voděodolný odkládací stoleček. Ten se vám bude na šampon, sprchový gel nebo třeba pár romatnických svíček rozhodně hodit. Inspiraci, jaký nábytek do své nové koupelny pořídit, najdete třeba v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod