Jak na zařizování společného bydlení s partnerem

 Interier 
19. srpna 2020 16:12 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zařizování společného bytu či domu nemusí být jednoduché Depositphotos
Chodíte spolu už nějaký ten pátek a přemýšlíte o velkém kroku? Sestěhovat se do jednoho bytu bývá pro mnoho párů složitým krokem. Co když máte každý jiný vkus?

Právě odlišné názory na to, jak bude váš společný byt nebo dům zařízený, patří mezi nejčastější úskalí společného bydlení. Ty tam jsou romantické představy o večerech při svíčkách s láhví vína, když se nedokážete dohodnout ani na tom, jakou sedačku si do obýváku pořídíte.

Zařizování společného bydlení má svá pravidla

Pokud se chcete vyhnout velkým sporům při zařizování společné domácnosti, musíte se držet několika jednoduchých pravidel. Jinak totiž reálně hrozí, že se vaše představy o společném životě s partnerem či partnerkou rozplynou ještě dřív, než se do společné domácnosti nastěhujete.

Udělejte čistku a do nového si vemte jen pár věcí

Zcela jistě jste až dosud bydleli každý ve svém. Takže oba máte svůj oblíbený nábytek. Jenže všechno do nového určitě nenarvete. A to znamená, že se většiny věcí, které vás dosud obklopovaly, budete muset vzdát.

Odborníci dokonce doporučují, abyste si vybrali ze své staré domácnosti jen tři kusy, které si přivezete do nového. Pokud tak učiníte oba, budete mít rázem šest kusů nábytku, které by měly určit budoucí design vašeho společného bydlení.

Nové zásadně vybírejte společně

Tady se dostáváme do druhé fáze zařizování společné domácnosti. Máte totiž už svých šest kusů nábytku a samozřejmě svoje osobní věci. Teď zbývá byt či dům dovybavit novým nábytkem.

Pokud jste se až dosud dokázali shodnout na tom, že prostě dvě sedačky z vašich starých bytů v novém mít vážně nebudete, je pravděpodobné, že jste se dohodli na tom, kterou si ponecháte, nebo jste dost možná obě vyhodili a koupíte si novou.

Nábytek ale vybírejte zásadně společně. Už během procházení obchodů s nábytkem, nebo během sedánku u internetových stránek obchodníků s nábytkem, se totiž nakonec shodnete na tom, jakou skříň, jídelní stůl nebo postel pořídit a budou to vaše společné věci. A o to jde především.

A dobrá rada na závěr. Designéři radí, abyste si při pořizování nového nábytku vybírali tak, aby ve vašem bytě či domě vznikla nakonec kombinace věcí s ženským i mužským elementem. Dále čtěte: Několik přírodních vůní, které vám doma vylepší náladu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?