Vypěstujte si ředkvičky na balkoně nebo parapetu, jsou naprosto nenáročné

 Tipy a inspirace 
06. března 2022 14:37 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ředkvičky jsou nenáročné na pěstování Pixabay
Milujete chuť ředkviček a nemůžete se dočkat, až se v obchodech objeví první domácí výpěstky? Pak si je vypěstujte sami. Klidně na parapetu nebo balkoně.

Ta jejich štiplavá chuť je naprosto nenapodobitelná. Skvěle doplňuje jakýkoliv salát a výtečná z nich je také polévka. Ředkvičky mimo to přinášejí také spoustu zdravotních benefitů, které významně prospívají našemu zdraví. Jsou ideální zeleninou při hubnutí. Díky hořčičným olejům dokáží hubit střevní bakterie, ale také na jazyku i v žaludku. Zabraňují plynatosti, posilují imunitu, při kašli uvolňují hleny, u těhotných žen jsou dobrým zdrojem kyseliny listové. A to jsou dost pádné důvody pro to, abyste se do jejich pěstování pustili také v domácích podmínkách. Začátek března je ideální doba pro jejich výsev.

Do truhlíku

K vypěstování ředkviček nepotřebujete žádné speciální květináče ani nářadí. Stačí vám obyčejný truhlík, takový, v němž pěstujete své oblíbené balkonovky. Do něj ve dvou řadách nasejte semena. Mezi nimi v řádku udržujte rozestup asi 3 cm a překryjte je 2 cm silnou vrstvou substrátu. Za pár dnů se na svět začnou klubat první zelené rostlinky.

Dbejte na zálivku

Aby vám vyrostly opravdu pěkné a šťavnaté bulvičky, je potřeba dbát na pravidelnou zálivku. Nenechávejte nikdy povrch půdy vyschnout, na druhou stranu si dávejte pozor na přelévání. Zhruba za šest týdnů se můžete těšit na první křupavou úrodu. 

Zkuste barevné varianty

Kromě klasických červených odrůd existují i další varianty ředkviček. Mezi osivy naleznete také žluté, tmavě fialové či bílé odrůdy, které vám krásně dozdobí jakýkoliv salát. Stejně tak existují kromě kulatých podlouhlé varianty. Barevné odrůdy naleznete nejenom u ředkviček, ale také mrkve. S jakými barvami se můžete potkat se dočtete zde.

Zdroj: balconygardenweb.com, wemustbedreamers.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod