Zmačkané oblečení ovlivňuje i naši náladu. Naučte se mít v šatně pořádek

 Tipy a inspirace 
14. ledna 2021 10:10 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Složené oblečení a pořádek ve skříni je základ Depositphotos
Vytáhnout ze skříně zmuchlané triko či halenku, s níž jste se předtím žehlili, bývá opravdu ke vzteku. Víte, jak správně složit oblečení, aby se již nepomačkalo? Poradíme vám pár fíglů.

Oblečení tvoří image člověka. Ať už si potrpíte na luxuní značkové kousky nebo ty "obyčejné" ze supermarketu, v žádném oblečení nebude vypadat dobře, pokud bude zmačkané. Navíc to velmi často ovlivňuje jak pocity vaše, tak i druhých lidí. Zmačkané oblečení totiž přitahuje i negativní energii. Schválně. V kterém kousku se budete cítit lépe, v tom zmačkaném, nebo vyžehleném? A podobně vás budou vnímat i druzí lidé. Proto je potřeba skládání prádlu věnovat určitou pozornost.

Technika skládání

Skládání oblečení bychom se měli správně naučit už v dětství. A tuto dovednost dál předávat i našim potomkům. Otázkou ale je, zda to děláte správně. Například na ramínko patří pouze jedna věc a ne několik na sebe. Ty další pod ní se totiž snadno zmačkají, navíc hrozí, že ramínko pod tíhou praskne. I u skládání košile dělá celá řada lidí chybu. Správně je potřeba nejprve zapnout všechny knoflíky. Poté ji otočte, aby předek směřoval k podložce. Narovnejte ji a přeložte rukávy v ramenou tak, aby se jejich konce dotýkaly dolní části košile. Pak už spodní část ohněte a vše uložte na poličku. S kalhotami to chce také trochu cviku. Nejprve je potřeba je narovnat a poté přeložit tak, aby byla jedna nohavice přeložená proti druhé. Nakonec je přeložte napůl a uložte do skříně. 

Aby se neztrácely ponožky

Spousta lidí mívá problém najít ve svém šuplíku stejný pár ponožek. Poradíme vám jednoduchou fintu, jak je složit. Díky tomu nejenomže neztratíte už žádnou ponožku, ale navíc uspoříte i místo. Vezměte obě ponožky a dejte je na sebe tak, aby se dotýkaly patou. Gumičku jedné pak přetáhněte přes druhou. Uděláte si tak malý balíček, který snadno uložíte ve skříni. Další nejčastější situací, při níž se ztrácejí ponožky, je při jejich praní. Jak tomu zabránit, jsme psali zde.

Pořádek ve skříni

Možná, že máte prádlo pečlivě seskládané, ale otázkou je, jak s ním dále nakládáte při ukládání do skříně. Pokud jej tam jen tak hodíte, pak je jasné, že ani sebelepší vyžehlené a poskládané oblečení nevydrží dlouho hezké. Proto je potřeba dbát i na pořádek ve skříni. V ní můžete mít oblečení uložené do klasických komínků. Zde si můžete pohrát a setřídit si jej třeba podle barev nebo příležitostí. Další metodou skládání věcí je metoda KonMari. Ještě jste o ní neslyšeli?

KonMari - ruličkování

Už podle názvu je jasné, že tato metoda pochází z minimalistického Japonska. Vymyslela ji Marie Kondo. Jde o poměrně jednoduchý způsob skládání věcí, který si kvůli úspoře místa nachází stále více příznivců. Jde o to, že se oblečení sroluje do ruličky, které pak ukládáte jednu vedle druhé. Tuto metodu můžete také uplatnit při balení se na dovolenou.

Jak na to

Boční stranu svetru, košile či trika zahněte směrem do středu a rukáv vyhněte opačným směrem. To samé udělejte i na druhé straně. Spodní díl oděvu přeložte do poloviny a to samé udělejte s horním dílem. Přeložené konce přiložte k sobě a oděv postavte na hrany tak, aby sám stál. A máte hotovo. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod