Co by měla vědět každá Ryba před zařízením domácnosti: Vsaďte na klidné barvy a vodní prvky

 Interier 
25. července 2022 09:26 / Kateřina Andrýsková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vybavení domácnosti dle znamení zvěrokruhu Unsplash
Domácnost lze zařídit dle několika různých aspektů. Můžete pracovat dle doporučení feng shui, hygge, ale i znamení zvěrokruhu. Jste také Ryba? Pojďte se s námi podívat, jak by měla vypadat vaše domácnost, abyste se v ní cítili komfortně.

Zařizování nového domova nebo přestavba starého může být radostnou událostí, obzvlášť když při ní můžete naplno projevit svou osobnost a kreativitu. Při zařizování domácnosti se budete jistě řídit některým vybraným stylem, ale nikdo nechce žít dlouhodobě na vytrženém papíru z katalogu, a proto se nebojte projevit naplno svou individualitu a zařaďte i prvky, které popisují to, jací doopravdy jste. A vy jste Ryba - kreativní, ale citlivá Ryba, která má hlavu plnou skvělých nápadů.

Některá znamení jsou (co do zařizování domácnosti) přirozenými talenty, o jiných je známo, že mají talent spíš na něco jiného. To ale není váš případ. Ryby jsou totiž dokonalé, empatické a dobrosrdečné kreativní osobnosti, kterým se v hlavě objevuje jeden nápad za druhým. Někdy to může působit až trochu roztěkaně a nemusí být schopny plně zařadit své nápady do praxe. Proto si pročtěte naše tipy, abyste si určili směr, kterým se vaše přestavba bude ubírat.

Zaměřte se na klidné barvy

Ryby mají tu zvláštnost, že jsou schopné vycítit a vnímat velké množství věcí najednou, proto pro ně může být někdy těžké žít v domácnosti, kde je spousta rušivých elementů. Klidné barvy ale Rybám pomohou i vyvážit vnitřní chaos a roztěkanost a intenzitu myšlenek a prožívaných pocitů. Jakožto vodní znamení preferují Ryby všechny tóny modré, zelené či bílé.

Najděte si místo jen pro sebe

Ryby jsou (stejně jako Raci) vysoce citlivé a empatické osobnosti, které neustále řeší problémy jiných lidí, jelikož jsou pro ně často "vrbami". Někdy ale kvůli tomu Ryby zapomínají samy na sebe, což je něco, čemu můžete předejít vytvořením prostoru, který bude jen a pouze pro vás a pro vaši meditaci. Může stačit klidně jen roh či vyvýšené patro, kde můžete přemýšlet nad svými pocity a rozhodnutími.

Vsaďte na přírodní materiály

Vodní znamení mají často velice blízko k přírodě a preferují věci, které působí přirozeným dojmem. Vynechte proto při výzdobě bytu kovy a umělé materiály, a naopak investujte do dekorací ze dřeva, proutí či přírodních textilií. Moderní proutěné koše a košíky různých tvarů a velikostí jsou pro vás jako stvořené. Kromě vytvoření úložného prostoru, který vám pomůže udělat si domácnost trochu organizovanější a praktičtější, dodá vašemu domovu nádech přírody.

Zahrňte vodní prvky

Nejen dřevo a modrá či zelená barva. Pro pocit většího splynutí s přírodou můžete do svého domova zahrnout i některé vodní prvky, ve kterých se budete cítit jako ryba ve vodě. Dekorace v podobě drobné fontánky vnese do vaší domácnosti klid a pocit souznění. A když už mluvíme o vodě, zaměřte se rovněž na vaši koupelnu. Nebojte se investovat do lepší vany, která vám bude vyhovovat a udělejte z koupelny oázu klidu.

Popřemýšlejte o Hygge

Jakožto osobnost, která má občas problém utřídit si myšlenky, pro vás může být problém vůbec začít. Cítíte, že chcete zorganizovat hrozně moc věcí, ale nevíte, která byla první, a tak se dostanete do začarovaného kolečka. Jestliže se bojíte, že vaše domácnost nakonec bude působit roztěkaně, zkuste se přidržet konkrétního stylu. A Právě hygge je pro vás jako stvořené. Zaměřuje se na pohodlí, uvolnění a život v přítomném okamžiku.

Zdroj: Autorský článek, další zdroj: thespruce.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008