Ústní voda má v domácnosti široké uplatnění. Mimo jiné vám díky ní prokouknou záclony

 Tipy a inspirace 
25. ledna 2022 14:55 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Ústní voda zastane při úklidu domácnosti hodně práce Depositphotos
Hodně lidí používá ústní vodu, díky které mají pak lepší pocit v ústech. Ústní voda ale dokáže zastat i spoustu práce při úklidu bytu. Budete možná překvapeni, co všechno dokáže.

Ústní voda má antibakteriální účinky, což se při úklidu rozhodně hodí. Máme pro vás hned několik nápadů na to, jak pomocí ní uklidit celý dům.

Záclony budou jako nové

Mají vaše záclony už nejlepší léta za sebou a ani pravidelným praním už nejste schopni dosáhnout té správné bělosti? Vyzkoušejte ústní vodu. Postup je naprosto jednoduchý. Nejprve záclonu protřepejte, abyste ji zbavili prachu. Pak ji vložte do nádoby se studenou vodou, do které přidáte 30 ml ústní vody. Nechejte působit asi 10 minut, pak ji jemně promněte mezi prsty a nakonec vyperte v pračce tak, jak jste zvyklí.

Odpadkový koš bude opět vonět

Jestliže máte problém se zapáchajícím odpadkovým košem, vyzkoušejte sílu ústní vody. Hadřík namočte do ústní vody a odpadkový koš jím důkladně umyjte. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou – koš bude vydezinfikovanný a ještě bude příjemně vonět.

Zářivá okna beze šmouh

Umývání oken patří k těm méně oblíbeným činnostem. Důvodem bývá hlavně nevalný výsledek vašeho snažení. Často se totiž i při sebevětší snaze nedokážete zbavit nevzhledných šmouh. Vyzkoušejte trik s ústní vodou. Nalijte ji do rozprašovače, nastříkejte na okno a suchým hadrem vše vyleštěte do sucha. Po šmouhách nebude ani památky.

Vydezinfikovaná pračka

Pokud máte probém, že i po vyprání vaše prádlo není úplně čisté nebo dokonce smrdí, je nejvyšší čas vyčistit vaši pračku. To lze provést několika způsoby, mimo jiné i pomocí ústní vody. Nalijte do pračky 120 ml ústní vody a zapněte program s teplotou 90 stupňů Celsia. Pračka bude perfektně vydezinfikovaná.

Super čistá podlaha

Dlažbu nemusíte vždy umývat jen chemickými prostředky. Dejte do kbelíku teplé vody jednu odměrku ústní vody, udělá vám minimálně stejnou sužbu jako drahý čistič. Podlaha bude krásně vonět a bude vydezinfikovaná.

Kartáček bez bakterií

I zdánlivě čistý zubní kartáček se ve skutečnosti hemží různými bakteriemi. Existuje ale prosté řešení. Nalijte si do čisté sklenice trochu ústní vody a vložte do ní kartáček. Nechejte ústní vodu na štětiny působit celou noc. S bakteriemi za tu dobu spolehlivě zatočí.

Zdroj: Meredit, mom4real.com, greenhouseecocleaning.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve