Jak vyčistit špínu a prach z radiátorů. S pomocí štětky, ramínka nebo brčka to půjde snadněji

 Tipy a inspirace 
17. ledna 2022 17:18 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Běžně prachovky se do úzkých prostor nedostanou Pixabay
Špína a prach se drží všude, i na radiátorech. Víte, jak je rychle a opravdu účinně vyčistit? Známe pár fíglů.

Možná, že i vy patříte k těm lidem, kteří projdou okolo radiátorů bez povšimnutí. Jenomže právě tam se usazuje hromada prachu, díky němuž přicházíte nejenom o teplo v místnosti, ale také o peníze. Což v dnešní době zdražování není zrovna ideální. Co s tím? Jednoduše radiátory vyčistit. Stačí si vzít na pomoc dvě věci.  

Jak se dostat do škvír

Pokud máte doma klasické radiátory, pak zřejmě přemýšlíte, jak by se asi daly vyčistit ty mezery. Do nich se totiž velmi těžko dostává jakýmkoliv předmětem. Naštěstí existuje stále hodně kutilů, kteří si poradí i s takovou maličkostí a vymyslí způsob, jak se snadno dostat i do těchto míst.

Potřebujete

  • lepicí pásku
  • brčka 
  • vysavač

Jdeme na to

Je to opravdu jednoduché. Brčka nalepte pomocí lepicích pásek na hubici. Díky tomu si prodloužíte vysavač a hlavně zúžíte sací otvor tak, že se snadno dostane i do těch nejhůře dostupných míst.

Jiné tipy

Pokud se vám brčka nepodaří přilepit nebo nemáte k dispozici klasický vysavač s hadicí, zkuste i další osvědčené tipy, díky nimž se vám podaří mezi jednotlivé škvíry také snadno dostat.

Šatní ramínko

Do jednotlivých mezer mezi žebra se vejde hodně tenký předmět, například ramínko na šaty. Stačí na něj namotat kousek namočeného hadříku a tím prostory v radiátoru vytřít. 

Fén

Usazený prach můžete zkusit vyfouknout také fénem. Shora foukejte do všech mezírek vzduch, ale nezapomeňte pod radiátor dát hadr nebo mějte po ruce zapnutý vysavač a ideálně někoho k sobě, kdo bude prach hned zase vysávat. Jinak by se mohlo stát, že jej budete mít rozvířený po celé místnosti. 

Štětka na láhve

V obchodě si kupte tu nejtenčí štětku na láhve, která jenom existuje. S její pomocí se tak budete moct snadno dostat do všech koutů topení a radiátor snadno vyčistíte.

Odvzdušnění

I během topné sezony je potřeba topení pravidelně odvzdušňovat, ideálně tak jednou za dva až tři týdny. Díky tomu bude váš radiátor opravdu dobře vytápět a vy nebudete zbytečně přicházet o vaše peníze. Jak jej správně odvzdušnit se dočtete zde.

Zdroj: housebeautiful.com, idealhome.co.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve