Tajemství krásně ozdobeného stromečku. Udělejte to jako profesionál

 Interier 
07. prosince 2021 09:40 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zdobení vánočního stromečku by měla být zábava Pixabay
Tajemství krásně nazdobeného stromečku je jednoduché. Stačí se držet pár základních pravidel a můžete mít letos i vy nejkrásnější vánoční strom.

Jsou rodiny, které se u zdobení vánočního stromku vždy pohádají. Často jenom proto, že se nemohou shodnout na tom, co jako první patří na vánoční stromek. Proč si ale kazit nejkrásnější svátky v roce? S našimi radami zvládnete ozdobit stromeček v klidu a bez zbytečných stresů. 

Špička jako první

I když by se mohlo zdát, že dávat špičku na stromeček by mělo být třešničkou na dortu, tedy na závěr, raději to nedělejte. I z bezpečnostního hlediska je lepší, pokud nejvyšší část stromu ozdobíte jako první. Vyhnete se tak tomu, že byste při manipulaci v vrškem setřásli ze stromku všechny ostatní ozdoby. A je jedno, zda používáte klasickou vánoční špici, mašli nebo hvězdičku.

Světýlka

Vánoční světýlka na stromeček je potřeba instalovat hned jako druhé. Začněte tím, že si světýlka rozmotáte, což může někdy zabrat spoustu času, a změříte si vzdálenost od elektrické zásuvky k stromku. Jde o to, aby zástrčka byla umístěna co nejblíže zásuvce, a vy tak pohodlně mohli stromek rozsvítit. Světelný řetěz namotávejte zespodu, tedy od konce šňůry směrem nahoru. Světýlka nejprve položte "volně", aby vám vystačila na celý stromeček, a následně je bezpečně upevněte. A nezapomeňte si je také rozsvítit, abyste viděli, zda jste je na stromek rozložili rovnoměrně. Stále totiž máte možnost s nimi jednoduše manipulovat. Při jejich zapojování vždy dodržujte instrukce udávané výrobcem, případně se řiďte těmi, které jsme psali zde. Neodborně zapojená světla mohou totiž skončit i požárem.

Čokoládové figurky

Pokud máte malé děti, určitě kupujete vánoční čokoládovou kolekci. Ta by měla na strom přijít jako třetí. Čokoláda je totiž těžší než sklo, a dokáže tedy větve stromku zatížit a více jej "otevřít". Čokolády nedávejte na okraje větví, protože ve chvíli, kdy stromek začne sesychat, začnou klouzat dolů. Snažte se je umístit spíše doprostřed jednotlivých větví. Lehčí bonbóny můžete dávat i k okraji. 

Skleněné ozdoby

Je jedno, zda dáváte přednost skleněným ozdobám, nebo plastovým. V každém případě teď na ně přišel ten ideální čas. Myslete na to, že všechny dekorace by měly být rozmístěny přibližně ve stejných rozestupech. Začínejte od těch největších a postupujte k těm nejmenším. Pokud máte doma ozdoby, které jste si vyrobili sami nebo jste je dostali od svých blízkých, umístěte je do středu stromečku, aby byly dobře viditelné.

Andělské vlasy a řetězy

Blížíme se do finále. To patří lehkým řetězům a andělským vláskům, jak se říká lesklým barevným třásním. Začněte řetězy, které rovnoměrně rozmístěte mezi jednotlivé větve. A teprve poté rozhoďte na stromek vlásky. Díky nim můžete krásně skrýt nějakou tu nesouměrnost mezi jednotlivými patry stromku a další jeho vady na kráse. A máte hotovo!

Tip na závěr

Je jedno, zda máte stromek umístěný v plastovém či kovovém stojanu. Pokud kolem něj navléknete "sukýnku", která se dá koupit v hobby obchodech, uvidíte, jak bude celý strom vypadat mnohem slavnostněji. Pokud takovou sukýnku nemáte, můžete si ji vyrobit z vánočního balicího papíru.

Zdroj: bhg.com, housebeautiful.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47