Pusťte si do bytu nevšední barvu, která uklidňuje a zahání stres

 Interier 
10. června 2021 16:39 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Smaragdová je královskou barvou Depositphotos
Podle interiérových designérů rok 2021 až 2022 patří jedné velmi neobvyklé barvě, a to smaragdové. Tato barva vnese do vašeho bytu honosnost, ale zároveň prostor zklidní a zjemní.

Smaragdová barva dokáže v lidech vyvolat pohodu, což se v souvislosti se stresem, který přinesla koronavirová doba, obzvláště hodí. Ve smaragdové barvě můžete mít například natřenou některou ze stěn, pořídit lze i zajímavý nábytek v tomto odstínu a pokud vám chybí odvaha, obstarejte si alespoň doplňky v podobě polštářů, dek, ubrusu či prostírání.

"Celý kreativní svět ze smaragdové barvy doslova šílí, obzvláště v kombinaci s hnědou, černou, zlatou či růžovozlatou, tzv. rosegold," konstatovala interiérová designérka Karolína Tůmová.

Dekorace, které jsou trendy

Co se týká materiálů a dekorací, které jsou v souvislosti se smaragdovou barvou v kurzu, je to podle Karolíny Tůmové hlavně semiš, dřevo, černý a zlatý kov či pampová tráva. "Pokud tyto barvy a materiály zkombinujete, vytvoříte nejen příjemnou atmosféru domova, ale zároveň velmi trendy interiér," dodala designérka.

S čím ji kombinovat

Smaragdová je královská barva, která bude působit neobvykle, luxusně a někdy i exoticky. Kombinovat ji lze s bílou, krémovou, béžovou, šedou a velmi dobře vypadá vedle tmavých dřevin. Pokud se nebojíte extrémů, můžete smaragdovou doplnit i o sytě červené prvky. Jde o maximálně kontrastní, ale docela oblíbenou kombinaci.

Kam se hodí

Smaragdová barva se hodí prakticky kamkoliv. Má uklidňující účinek, ale zároveň stimuluje koncentraci a kreativitu. Díky tomu je vhodná i do domácí pracovny či dětského nebo studentského pokoje. Zajímavě ale bude působit také v kuchyni, jídelně, obývacím pokoji i v ložnici. Se smaragdovou barvou však neuděláte krok vedle ani v případě koupelny nebo chodby. Můžete s ní vymalovat zdi, pořídit si koberec, výrazný kousek nábytku nebo vyladit v této barvě dekorace.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod