Z venkovního posezení lze vykouzlit nádherné místo. Inspirujte se nápaditými dekoracemi

 Exterier 
12. června 2021 09:40 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Na terasu se hodí houpací síť nebo křeslo  Depositphotos
Terasa je místem klidu a odpočinku. Z venkovního posezení si můžete udělat ráj, kde budete jíst, číst, cvičit, lenošit, spát nebo se bavit s rodinou a přáteli. Z obyčejné terasy si můžete vytvořit útulný a nápaditý prostor pomocí několika funkčních dekorací. Inspirujte se následujícími tipy.

Dekorace na terase jsou důležité, protože tvoří atmosféru, kterou můžete s chutí nasávat. Vytvořte si z terasy své útulné útočiště, kam si každý den půjdete na chvíli odpočinout. Vypustíte všechny starosti z hlavy a necháte se pouze unášet příjemně vybaveným prostorem. Dejte příležitost své fantazii.

Houpací síť

Houpací síť se hodí téměř kamkoliv. Ozdobit s ní můžete i terasu. Pokud ji nemáte kde zavázat, můžete si pořídit síť nebo síťové křeslo i se stojanem. Kromě toho, že zútulní venkovní prostor, slouží zejména k příjemnému odpočinku. Vystelte si ji dekou a polštáři, abyste se v ní cítili pohodlně.

Osvětlení

Na terase vám nesmí chybět decentní osvětlení, které zároveň bude působit jako dekorace. Nápaditá světla oceníte zejména během dlouhých letních večerů. Existuje jich tolik, že můžete mít problém si nějaká z nich vybrat. Chybu neuděláte s výběrem romantických luceren nebo lampionů.

Příjemnou atmosféru vytvoří i girlandová světla, která lze rozvěsit třeba na zeď nebo paraván. Do všech venkovních prostor se hodí i svíčky, ale nechat je rozsvěcené může být nebezpečné. Zejména pokud máte domácí mazlíčky nebo děti. Můžete si však pořídit svíčky s LED diodou, které ty klasické imitují.

Polštáře

K venkovnímu posezení patří stoly, lavice, židle, zahradní gauč nebo křesla, na kterých nesmí chybět několik polštářů. Nejen, že z vaší terasy udělají pohodlné místo, ale zároveň budou fungovat i jako nepostradatelná dekorace. Nevybírejte však polštáře ledabyle, barvy by k sobě měly alespoň trochu ladit.

Květiny

Zeleně není ve venkovním prostoru nikdy dost. Květiny vám na terase nesmí chybět, jejich přítomnost vám zajistí větší soukromí. Velké květiny postavte na zem a menší zavěste na zeď, trám nebo sloup.

Záleží, kde najdete vhodné místo. Pokud květináče za nic zavěsit nemůžete, postavte je na stojan, polici nebo stůl. Stojan na rostliny si můžete vytvořit i sami, zkuste improvizovat. Postačí vám bedýnky nebo palety, které přetřete libovolnou barvou a postavíte na sebe.

Bylinkový koutek

Kromě květin můžete na terase pěstovat i bylinky. Vytvořte si rovnou bylinný koutek, který bude fungovat jako dekorace, ale zároveň pomocí nich můžete posílit své zdraví. Nemusíte mít velkou terasu, bude stačit opravdu jen malý prostor.

Bylinky umístěte do polostínu a položte na stojan, který si můžete pořídit v obchodech pro kutily nebo opět zkuste improvizovat. Na zahradě si můžete vytvořit i japonský koutek. Budete k tomu potřebovat pouze několik dekorací a vodní prvek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008