Na zažranou mastnotu platí fígl s olejem. Strčí do kapsy i chemické prostředky

 Tipy a inspirace 
22. listopadu 2020 12:17 / Ema Maxová
  1
📷
3 fotografie v galerii
ZKuste jednoduch fígl, který vás zbaví mastnoty Depositphotos
Zažraná mastnota je problém, který už potrápil nejednu hospodyňku. Pokud se lepivou vrstvu pokusíte očistit třeba namočenou houbičkou, určitě se vám to nepovede. Naopak se vrstva oleje stane ještě lepivější. Existuje ale řešení, jak i opravdu silnou vrstvu zaschlého oleje snadno odstranit.

Možná jste párkrát zapomněli vyčistit kachličky kolem sporáku nebo jste se pustili do vaření s takovou vervou, že olej stříkal doslova na všechny strany. Ať tak či tak, nemusíte se obávat, že silně zažranou mastnotu budete drhnout hodiny. Stačí vědět, jakou zbraň proti této špíně vytasit.

Za sporákem se mastnota usazuje nejčastěji

Zaschlá vrstva mastnoty vyvolává snad v každé hospodyňce obavy z hodin úmorné práce, kterou bude muset vynaložit na její odstranění. Když se totiž na vrstvu mastnoty nalepí prach, bývá opravdu problém se špíny zbavit. Přesto to jde, a to i bez zbytečné námahy.

Na olej olejem

Agresivní chemické prostředky strčí do kapsy fígl, který zpopularizovala jedna americká odbornice na úklid. Jde o naprosto jednoduchý trik, který ale naprosto perfektně funguje. Nepoddajnou mastnotu čistí pomocí oleje.

Stačí si vzít suchý hadřík a nanést na něj trochu oleje. Americká odbornice používá minerální, ale klidně lze použít i jakýkoliv běžný kuchyňský olej, který máte po ruce. Čerstvý olej spolehlivě rozpustí ten starý a vaše kachličky budou opět zářit čistotou.

Silná trojkombinace

Vsadit můžete také na osvědčený domácí čistič, který si připravíte z vody, octa a soli. Díky této trojkombinaci prach s mastnotou pustí raz dva a navíc domácí čistič pak můžete ještě použít na chromové doplňky, které se díky němu budou nádherně lesknout. Psali jsme také: Zatočte se špínou v koupelně. Snadno a účinně pomocí tablety do myčky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008