Pokud se vám někde protrhla síť proti hmyzu, nemusíte hned kupovat novou. Dá se spravit

 Rekonstrukce 
12. července 2020 15:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Děravá síť vás před hmyzem moc neochrání pestworld.org
Okenní nebo dveřní sítě proti hmyzu jsou skvělou pomůckou proti otravným mouchám či komárům. Jenže čas od času se síťovina někde protrhne, stačí, když do ní narazí nepozorný pták. Poradíme, jak si síť opravíte sami za pár korun.

Pokud je vaše okenní nebo dveřní síť proti hmyzu v dobrém stavu a bez koroze a jedinou vadou na kráse je poškozená síťovina, není nutné hned celou síť vyhodit do koše a pořizovat za nemalé peníze novou. Zkuste ji nejprve sami opravit, zvládne to každý průměrně šikovný kutil. Není to nic složitého.

Síťovina vyjde na pár korun

V prvé řadě si budete muset vyměřit a koupit novou síťovinu. Ta se prodává v rolích v různých šířích i barvách a metr síťoviny vás vyjde na necelých 50 korun, což je podstatně méně, než byste dali za kompletní síť včetně rámu. Vždy vyměřte síťovinu cca o 5 cm na každé straně delší, ať máte dostatečnou rezervu.

Vytáhněte gumový profil

Jakmile si pořídíte novou síťovinu podle vašich potřeb, můžete se pustit do samotné výměny. Ze všeho nejdřív bude potřeba z rámu vytáhnout gumový profil. Začátek je nutné opatrně podebrat a dále vytahovat.

Přiložte k rámu novou síťovinu, ať se ujistíte, že jste skutečně vybrali správný rozměr.

Síť dobře napněte

Nyní zatlačte přes gumový profil síťovinu do rámu. Dbejte na to, aby síť byla skutečně dobře napnutá.

Jakmile máte tento krok za sebou, je čas oříznout přesah síťoviny. To nejlépe provedete pomcí zalamovacího nožíku. Při ořezávání přesahu si počínejte maximálně opatrně, ať si omylem nepoškrábete rám.

Po zdárné výměně síťoviny můžete síť usadit zpátky do okna a máte hotovo. Když se budete o síť dobře starat, může vám ještě dobře sloužit několik let. O tom, jak síť proti hmyzu správně vybrat, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod