Zapojte tablety do myčky do úklidu celé domácnosti. Vyčistí troubu i záchodovou mísu

 Tipy a inspirace 
26. června 2020 08:40 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tablety do myčky lze využít i netradičně Depositphotos
Myčka je šikovný pomocník, který se dnes už nachází v nejedné domácnosti. Pokud ji máte i vy a pravidelně kupujete tablety do myčky, zkuste je někdy využít i trochu netradičně. Budete překvapeni, co všechno dokáží.

Tablety do myčky si hravě dokáží poradit s obrovskou horou špinavého nádobí, nezaleknou se ani zaschlých zbytků jídla. Jejich sílu lze využít i jinde. Vyzkoušejte a uvidíte.

Čistá toaleta

Vydrhnout pečlivě veškeré usazeniny v toaletě dá pořádně zabrat a často si s nimi neporadí ani speciální čistidla. Zkuste použít tabletu do myčky. Jednoduše ji hoďte do vody v míse a nechejte působit přes noc. Na místa, kam voda nedosáhne, aplikujte pomocí štětky pastu vytvořenou z vody a podrcené tablety. Ráno bude toaleta jak nová.

Voňavá pračka

Máte dojem, že i když prádlo vyperete, není to ono? Pak je pravděpodobné, že vaše pračka potřebuje pořádnou očistu. Pračku ze vyčistit různými způsoby, jedním z nich je i pomocí tablet do myčky. Jednoduše vhoďte dvě tablety do bubnu pračky a zapněte spotřebič na dlouhý program. Tablety pračku perfektně vyčistí a ještě provoní.

Plynový sporák jako nový

Pokud máte doma klasický plynový sporák s odnímatelnými kryty hořáků, jistě víte, jak těžké je zbavit tyto části mastnoty a další nalepené špíny. Až se příště pustíte do jejich očisty, ponořte je do vody, ve které jste právě rozpustili tabletu do myčky. Nechte chvíli působit a uvidíte, že vydrhnutí litinových krytů bude doslova hračka.

Mastná trouba

Ani drhnutí zamaštěné trouby není žádný med. V troše vody rozpusťte tabletu do myčky a vytvořte kašičku. Na jednu troubu budete potřebovat asi tři tablety. Kašičku pak pomocí houbičky naneste na špinavý vnitřek trouby (včetně skleněných dvířek) a nechejte chvíli působit. Mastnota půjde dolů naprosto lehce.

Obarvené prádlo

Občas se stane, že se k vašemu špinavému bílému prádlu zatoulá v pračce jedna tmavá ponožka a neštěstí je na světě. Pokud se vám podařilo bílé prádlo zaprat, neztrácejte hned hlavu. Namočte oblečení do kbelíku s horkou vodou, ve které jste rozpustili jednu až dvě tablety do myčky. Opět nechejte chvíli působit, pak opláchněte nebo ještě lépe znovu vyperte.

Špinavé utěrky

Látkové utěrky dostávají v kuchyni pořádně zabrat a mastné fleky z nich pak jdou vyprat jen velmi těžko. Podobně na tom může být i pracovní oblečení domácích automechaniků a kutilů. A právě takové skvrny často odolají běžnému vyprání a musíte je nechávat odmáčet nebo na ně kupovat speciální přípravky. Vyzkoušejte je ale příště vyprat s pomocí tablety do myčky – většinou si s mastnými skvrnami snadno poradí. Stačí jen jednu až dvě tablety hodit do várky takto ušpiněného prádla a zvolit dlouhý program s teplotou nad 40 °C. O výhodách látkových utěrek jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008