Lak nejen na vlasy. V domácnosti může být super pomocníkem

 Tipy a inspirace 
06. dubna 2020 14:58 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Fixační a zpevňující vlastnosti laku využijte i při jiných činnostech Depositphotos
Lak na vlasy nemusí nutně sloužit jenom k jednomu účelu, tedy ke zpevnění účesu. Umí toho totiž mnohem víc. Například pomůže v domácnosti. Nevěříte?

Hlavní účel laku na vlasy je jeden. Zafixovat účes. Tato jeho vlastnost se však dá využít také v domácnosti a nejedná se jenom o zastavení oka na punčoše. Představíme vám ty nečastější případy jeho využití. Na další určitě už přijdete také sami.

Vyhraje nad propiskou

Zřejmě už se vám také někdy stalo, že jste zapomněli vymáčknout propisku a tuha vám pustila barvu do kapsy nebo kabelky. Než kupovat zbytečně drahé odstraňovače, které nemusejí být vždy účinné, sáhněte právě po laku na vlasy. Skvrnu jím postříkejte a nechejte pořádně zaschnout. Následně oblečení vyperte v ruce způsobem, jakým jste zvyklí. V případě, že se vám nepodaří skvrnu odstranit hned napoprvé, druhý pokus bude již se stroprocentním výsledkem. Stejně je to i se skvrnami od make-upu nebo rtěnky.

Zbrzdí zip

Máte potíže s rozjíždějícím se zipem? Než sáhnete po zavíracím špendlíku, který vás ještě může zranit, zkuste to nejprve s lakem na vlasy. Tím jednoduše přestříknete zip a můžete si být jisti, že zip zůstane konečně tam, kde má. Rozbil se vám naopak zip? Tipy, jak ho opravit bez nutností šití, jsme psali zde.

Neposlušné tkaničky

Problém s neposlušnými tkaničkami, které se neustále rozvazují, bývá obvykle způsoben nevhodně zvoleným materiálem pro jejich výrobu. Pokud patříte mezi tuto skupinku lidí, kterým se také neustále rozvazují, postříkejte je lakem na vlasy. Tím se vyztuží a už se ani nehnou.

Zbaví vás hmyzu

Otravuje vás moucha? Stačí jedno stříknutí sprejem a máte klid. Chemikálie obsažené v laku na vlasy jsou pro otravná létající stvoření stejně fatální, jako jsou ty v přípravcích určených k jejich ničení.

Zvířecí srst je pryč

Každý chlupáč má tendenci na jaře línat. Možná právě i vy patříte do skupiny lidí, které trápí chlupy všude kolem a ani vysavač je nedokáže zcela zachytit. V tomto případě si vzpomeňte na lak na vlasy. Stříkněte ho na papírovou utěrku a přejeďte jí po povrchu pokrytém chlupy. Utěrka by je měla všechny zachytit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008