Lepicí váleček může být skvělým pomocníkem v domácnosti

 Tipy a inspirace 
13. února 2020 12:35 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Lepicí váleček vám v mnohém usnadní život  Deposiphotos
Lepicí váleček byl vyrobený primárně proto, abyste zbavili svůj oděv různých chlupů a vlasů. Málokoho však napadne, že jej může využít i k dalším praktickým účelům. Zjistěte, k čemu všemu se vám bude doma hodit.

Válí se vám ve skříni lepicí váleček a téměř jej nevyužíváte? To je škoda, protože vám může pomoci s úklidem. Zvládne toho mnohem více, než jen odstranit vlasy a chloupky. Navíc stojí jen pár korun.

Utírání prachu na méně dostupných místech

Lepicím válečkem snadno uklidíte prach. Stačí s ním jezdit po povrchu a veškerý prach se na něj nalepí. Pokud však musíte utírat prach ve větších prostorách, museli byste si k tomu pořídit velké množství válečků.

Raději jej použijte pouze na nedostupná místa, která prachovkou zcela nevyčistíte. Jedná se o sedačky, svítidla či šuplíky, kde se hromadí prach v rozích. Díky lepicímu válečku vám odstraňování prachu půjde velmi snadno.

Nepořádek v kabelce

Máte několik kabelek plné nepořádku? Většinou se v nich skrývají drobky, vlasy, prach či další malé nečistoty. Potřebujete do kabelek dát tolik věcí, že je jasné, že se během krátké doby zase zašpiní.

Ideálně si pořiďte malý lepicí váleček, který budete nosit neustále u sebe v kabelce. Když se vám v ní něco vysype, můžete s ním vevnitř udělat několik tahů a nepořádek se na něj hned nalepí.

Rozsypané střepy

Pokud rozbijete sklenici či talíř, nemusíte se už obávat pracného úklidu. Velké střepy posbíráte ručně, ale ty malé často bývají méně viditelné. S tím už si nemusíte dělat starosti, stačí mít doma lepicí váleček. Přejedete jím po místě, kde se předmět rozbil, a všechny miniaturní střepy se na váleček nalepí.

Malování stěn

Máte v plánu si vymalovat byt? Nejde o žádnou příjemnou činnost, proto byste si ji mohli trochu zjednodušit, aby vám malování stěn šlo rychle od ruky. Nakupte si lepicí váleček a přejíždějte jím po zdech.

Lepicí válečky stěny zbaví nejrůznějších nečistot, prachu, vlasů a nerovností. Díky tomu vám půjde malování mnohem snáz. Plánujete si na stěny nalepit tapety? Vyvarujte se častých chyb.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008