Trendy bydlení roku 2020

 Interier 
23. února 2020 08:53 / Eva Vogelová
  0
📷
10 fotografií v galerii
V letošním roce dominují tmavší barvy  Depositphotos
Bydlení má také své trendy podobně jako třeba móda. Mít přehled o novinkách rozhodně není na škodu. Chtěli byste mít trendy domácnost? Inspirujte nadčasovou módní vlnou v bydlení a ostatní budou váš interiér obdivovat.

Letošní rok je ve znamení minimalismu a praktičnosti. Pokud máte přeplněnou domácnost zbytečnými věcmi, budete je muset vyházet. Přeplněný interiér rozhodně nebude letos in. Zjistěte, v tomto roce letí.

Minimalistický styl

Minimalismus letos vítězí na plné čáře. Základem je mít v interiéru co nejméně věcí a každá z nich by měla mít nějakou praktickou funkci. Pokud se minimalismem chcete inspirovat, měli byste mít v interiéru co nejméně nábytku.

Prostor by měl být vzdušný a navozovat pocit pohody, což jde s přeplněnou domácností jen stěží. Do minimalismu se počítají i jednoduché linie nábytku a strohé dekorace. Čím méně věcí budete v interiéru mít, tím rychleji ho celý uklidíte.

Praktický nábytek

S cenami domů a bytů roste i poptávka po menších prostorech. Trendy v bydlení se částečně přizpůsobují poptávce. V malých interiérech je potřeba využít prostor prakticky, aby se tam vešlo vše potřebné. Pořídit si můžete nábytek s úložným prostorem.

Využijte skládací a zasouvací nábytek, který není problém v dnešní době sehnat či si ho nechat vyrobit na míru. Obstarejte si gauč, který můžete rozložit na pohodlnou postel. Větší místnost můžete rozdělit na dvě či více třeba paravánem.

Přírodní materiál

V letošním roce se klade důraz na přírodní materiály. Mezi oblíbené se řadí dřevo, vápenec či pískovec. Jde o materiály, které vytváří v interiéru příjemnou atmosféru. Do módy se začínají dostávat i dekorace z přírodních materiálů. Dále čtěte: Obraz je srdcem interiéru. Zjistěte, jak ho vybrat.

Výrazné barvy

Minimalismus sice klade důraz na světlé barvy, ale v letošním roce je v módě mít vymalovaný interiér v tmavších barvách. Neutrální odstíny se pomalu mění ve výraznější. Minimalistickému stylu to neublíží, pokud dobře zkombinujete barvy. Nepřehánějte to však s počtem barev. Ideální je kombinace maximálně pouze dvou až tří barev v jedné místnosti.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008