Trendy v bydlení pro rok 2020. Inspirujte se

 Interier 
28. listopadu 2019 09:40 / Eva Vogelová
  0
📷
12 fotografií v galerii
Kuchyň a obývací pokoj spojený v jedné místnosti neustále nevychází z módy Depositphotos
Rok 2020 se rychle blíží a s ním i nové trendy v bydlení. Máte v plánu udělat ve vašem bytě nějakou změnu? Chcete si pořídit nové nábytek, vymalovat zdi nebo si přeorganizovat místnosti, ale nevíte, jak? Inspirujte se trendy v bydlení.

Nové trendy v bydlení nepřinášejí žádné výrazné barvy či výstřední styly. Pokud jste něco takového čekali, možná budete zklamaní, protože příští rok bude v bydlení dominovat praktičnost a střídmost. Zbytečností v interiéru se rozhodně zbavte, nebudou v kurzu.

Rozdělení jednotlivých místností je pasé

Striktní rozdělení každé místnosti je minulostí. Jednotlivé pokoje už nemusejí být oddělené zdí. Kuchyň a obývací pokoj v jedné místnosti začíná být standardem. Stačí, když se od sebe oddělí pouze náznakem. Rozdělit je může barový pult, jídelní stůl nebo knihovna.

Příští rok však budou trendy i jiné striktně nerozdělené místnosti. V obývacím pokoji si můžete udělat pracovní či spací kout. Obojí můžete oddělit paravánem, abyste si opatřili alespoň malé soukromí.

Tento trend přichází do módy, protože bydlení je čím dál tím dražší a lidé nemají peníze na větší prostory. Z toho důvodu si z jedné místnosti udělají několik. V dnešní době spousta lidí pracuje z domova, takže potřebují svůj malý a klidný koutek s počítačem.

Multifunkční nábytek má zelenou

Oblíbenost malých bytů stoupá z již výše zmíněného důvodu. Do hry tedy vstupuje multifunkční nábytek, který můžete rozložit a zase poskládat či přesunout. Ušetříte tím v bytě spoustu místa a díky němu se i malé prostory mohou stát plnohodnotným bydlením.

Trendy barva je zelená

Nejmodernější interiéry budou v příštím roce vymalovány pastelově zelenou barvou. Pokud chcete mít trendy bydlení, neměla by vám v pokojích chybět. Můžete ji sladit i s dalšími dekoracemi ve stejné či podobné barvě. Nemusíte se vyhýbat ani tapetám. Když nechcete mít zelenou barvu všude, stačí, když si s ní natřete pouze jednu zeď v místnosti a zbytek přetřete na bílo.

Koberce na zdi

Většina lidí by koberce umístila na zem. Tam samozřejmě patří také, ale můžete si je pověsit i na zdi. V příštím roce budou trendy nástěnné koberce s motivy japonských zahrad. Koberec na zdi bude dominovat celé místnosti. Sundejte obrazy, abyste si připravili prostor pro koberce. Dále čtěte: Jak si zařídit malý obývací pokoj, aby byl útulný?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod