Na co se zaměřit při výběru vany?

 Komerční sdělení 
04. března 2021 08:35 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
V dnešní době najdete na trhu vany různých tvarů archiv klienta
Konečně jste se rozhodli, že ve vaší koupelně bude vana? To je skvělé, není nic lepšího než ponořit se po náročném dni do horké voňavé koupele.

Teď už jenom zbývá vybrat tu správnou vanu, která se dokonale hodí do vašeho koupelnového království. Poradíme vám, jak na to.

Na tvaru záleží

V dnešní době najdete na trhu vany různých tvarů. Nepouštějte ale příliš uzdu svojí fantazii. Každý tvar má jiné nároky na prostor, proto ho musíte pečlivě zvážit a naplánovat. Je důležité, aby vaše vana neomezovala váš pohyb v koupelně, nezabírala prostor u umyvadla apod.

Obdélníková vana = nadčasová klasika

S obdélníkovou vanou se už každý z nás setkal. Má čisté tvary a pěkně vyplní prostor koupelny. Můžete si vybrat oválný, nebo moderní hranatý tvar. Jestliže z ní budete chtít udělat dominantu celé místnosti, podezděte ji a obložte kachličkami s výrazným vzorem nebo mozaikou. Další variantou je dokoupit k vaně obkladový panel ze stejného materiálu. Docílíte tak kompaktního a moderního vzhledu.

Rohová vana = pohodlí i ve dvou

Pokud máte v koupelně dostatek místa a zároveň si rádi dopřejete koupel ve dvojici, rohové vany jsou skvělou volbou. Často bývají doplněné o sedadlo nad úrovní vody, které využijete pro děti, při sprchování nebo na odložení kosmetiky během koupele.

Asymetrická vana = oblíbený kompromis

Do vaší koupelny nepasuje obdélníková vana a rohová vana je příliš velká? To může jednoduše vyřešit asymetrická vana. Na jednom konci je užší než na konci druhém, takže ušetříte dost místa. Její vnitřní úhlopříčka je větší než u obdélníkové vany, a tak nepřijdete ani o komfort při koupání.

Volně stojící vana = design na prvním místě

Jestliže má vaše koupelna velkorysou rozlohu a vy se rádi obklopujete designovými věcmi, volně stojící vana je šperk, který vyzdobí každou místnost. Dodá jí nádech luxusu, zároveň ale klade opravdu velké nároky na místo.

Příjemný a funkční materiál

Akrylát je nejčastější materiál, ze kterého se vany vyrábějí. Jeho výhodou je, že se rychle zahřívá a udržuje teplo, vana je tak pocitově teplejší. Dlouhá životnost, jednoduchá údržba a příjemný pocit na dotyk jsou jeho hlavními přidanými hodnotami.

Další variantou jsou ocelové smaltované vany. Jejich největšími výhodami jsou tvrdost a dlouhá životnost. Smalt je navíc ekologický materiál, který je odolný i proti bylinným koupelovým přísadám nebo barvám na vlasy. Obvykle se vany vyrábí o tloušťce 2 mm, ty luxusnější mají až 3,5 mm. Příkladem kvalitních smaltovaných van je značka Kaldewei.

Doplňky, které zvýší užitek

Tvar některých van je doplněn o područky, které oceníte při čtení ve vaně nebo při vstávání z koupele. V případě, že se vám hodí každý centimetr odkládací plochy, sledujte, jestli má vana širší boční lem. Během dlouhých koupelí jsou skvělými společníky podhlavníky, které jednoduše přichytíte přísavkami na povrch vany.

Aby vana splnila dokonale svoji funkci, můžete ji obohatit o doplňky. Nejužitečnější jsou vanové zástěny, které vaši vanu snadno přemění na sprchový kout. Nezapomeňte ke svojí vysněné vaně vybrat i vhodnou baterii. Ke každému typu se hodí něco jiného. Pokud si nebudete vědět rady, obraťte se na odborníky z českého e-shopu Sanitino.cz, kteří vám ochotně poradí.

Témata: koupelna, vana, bydlení
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod