Křeslo do obývacího pokoje - nábytek mnoha tváří

 Komerční sdělení 
23. dubna 2020 10:12 / redakce
  0
📷
6 fotografií v galerii
Na trhu se objevují i modely snoubící dokonalou rovnováhu mezi pohodlím archiv klienta
Od klasického čalouněného „ušáku“ z 16. století po moderní křesla ze sklolaminátu. Jedinečné a netradiční křeslo Platner Lounge Chair, přes karton s překližkou v podobě Wiggle Side z roku 1972. Ano, křesla mají mnoho tváří. Elegantní, jako v případě křesla H-269 od Jindřicha Halabaly nebo snad křesla s použitím chromovaných trubek, případně jednodušší křesla typu Brusel z přelomu 60. a 70. let minulého století. V průběhu let se křeslo do obývacího pokoje mění. Trendy se však vrací jako bumerang,

Hledáte křeslo vhodné pro odpočinek?

V nabídce výrobců je jich tolik, že není překvapením, jak složité je si vybrat křeslo, které by se hodilo právě do našeho obývacího pokoje. Na trhu najdete jak univerzální křesla pro každý interiér, tak i modely, které budou odpovídat pouze jednomu specifickému stylu. Někteří se zaměřují na efektivní vzhled, jiní dávají přednost funkčnosti.

Na trhu se objevují i modely snoubící dokonalou rovnováhu mezi pohodlím, použitelností a ohromující estetikou. Forma, tvar, styl, barva, počet nohou, druh tkaniny, druh materiálu pro rám a nebo typ výplně – nesčetný počet variant, tak aby si každý vybral to své. Zde jsou některé formy, které moderní křesla mohou mít v obývacím pokoji.

Ušák, který je stále v módě – křeslo Agustin

Ukazuje se, že křesla tzv. ušáky mají nadčasový design. Možná ztratily část své funkčnosti, která již není tak důležitá, jako dříve, kdy zajišťovaly zejména ochranu proti chladu a průvanu. Právě proto mají tato křesla uši, které chrání svého uživatele a zároveň jsou velmi moderní a stylová. Křeslo Agustin – ušák typický lehkostí, elegancí a zároveň moderním provedením.

Křesla pro tento typ obývacího pokoje jsou oceňovány především díky pohodlí, které poskytují. Posezení v měkkém křesle s hlubokým opěradlem a vysokými opěrkami rukou jsou formou, která zaručí dokonalý odpočinek po náročném dni. Není nouze ani o moderní prvky jako umožnit vyklápění opěradla, což umožňuje sklopení křesla do vodorovné polohy. Právě křeslo Agustin je jako jedno z mála ušáků vybaveno touto funkcí.

Rafinovaný charakter – křeslo Batilda

Když už mluvíme o eleganci, zcela jiným typem je křeslo Batilda. Tvar sedáku může připomínat slavné Swan Chair od Arne Jacobsen z roku 1957 - hlavně kvůli tvaru tzv. kbelíku. Ale i přesto se jedná o  úplně jiný model. Čalouněno nebylo kůži, ale prošívanou textilií. Tento prvek dává křeslu zcela jiný charakter. Nízké loketní opěrky, čtyři nohy a měkké čalounění v biskupské vínové barvě okamžitě zaujmou Vaší pozornost.

Retro elegance – křeslo Rezzo

Křeslo Rezzo je klasické a zároveň velice elegantní.  Díky tvaru jej lze považovat za vhodného kandidáta na retro styl. Dekorativní prošívání je patrné na opěradle i područkách. Toto křeslo je nejen pohodlné, ale také vizuálně atraktivní. Díky živým barvám bude okouzlovat a zdobit více než jeden interiér.

…a také stylová moderna – křeslo Lobo 4NG

Další tváří křesel do obývacího pokoje představuje křeslo Lobo 4NG. Vyznačuje se kulatým sedákem umístěným na čtyřech ohnutých nohách. Jedná se o stylový model s moderní siluetou, který lze snadno přizpůsobit každému interiéru díky široké škále barev a tkanin používaných pro čalounění. Stojí za to dodat, že křeslo Lobo má také jiné varianty, pokud jde o základnu/nohy. Na výběr také verze s rovnými nohami.

Přírodní krása – křeslo Amorino

Křeslo, které se vyznačuje odvážnějším tvarem, to je křeslo Amorino, Toto křeslo odkazuje na design 70. let 20. století. Efektivnější hrany čalounění a vertikální šití dávají křeslu vzhled mušle. Prostorný sedák s měkkým kulatým polštářem činí křeslo velmi pohodlným a vypadá velmi elegantně.

Módní a elegantní - křeslo Chisa

Křeslo Chisa je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zároveň něco univerzálního i klasického. Díky jednoduchému tvaru je tento model vhodný pro mnoho interiérů. Nabízené křeslo vnese do místnosti barevnost a to především díky dvěma módním variantám. Byly použity atraktivní barevné odstíny a to pudrově růžová a odstín zelené. Díky tomu získává křeslo Chisa jedinečný charakter.

Toto je samozřejmě jen malý přehled toho, co lze na trhu najít. Pokud se necítíte spokojeni s pohodlím Vašich křesel v obývacím pokoji, můžeme Vám doporučit internetový obchod eZidle.cz, ve kterém najdete spousta zajímavých kousků pro Váš domov.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47