Volný čas doma vybízí k úklidu skříní. Poradíme, jak nejlépe uložit zimní věci

 Tipy a inspirace 
30. března 2020 13:06 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zimní věci je třeba ukládat chytře Depositphotos
Počasí je sice zatím proměnlivé, ale jaro bezpodmínečně už klepe na dveře, a tak je čas začít ukládat zimní věci ke spánku. Navíc mnoho z nás každoročně řeší tu stejnou otázkou. Kam se všemi těmi objemnými bundami, kabáty a tlustými svetry?

Jelikož nyní trávíme více času doma, je docela ideální, abychom si dali práci a nejprve vytřídili naše zimní oblečení. Některé věci totiž možná došly na hranu své životnosti a bylo by zbytečné pro ně hledat místo.

Ozdobné krabice

Místa je stálý nedostatek, zvlášť, když se někteří chceme držet pravidla, že po postel se nic nedává. Naštěstí jsou ale k dispozici ozdobné krabice, do kterých se toho spousta vejde. Navíc okoření byt či dům svým designem.

Pokud je místa opravdu málo a do skříní se pochopitelně všechno nevejde, využijte i kufry, které máte někde uložené prázdné. Pro vaše zimní věci je totiž důležitá jen jedna věc. Aby následující měsíce přežily v suchém prostředí. A když ji do krabice či kufru ještě dáte nějaký ten vonný pytlíček, aby nezatuchly a nenapadly je moli, budou zase před příští zimou bez problémů k použití.

Dokonalé hospodyňky také vědí, že aby se zimních věcí vešlo do krabic co nejvíc, je dobré oblečení srolovat. V krabici tak využijete opravdu každý centimetr místa.

Vestavěné skříně

Tento typ nábytku pravděpodobně nechybí v žádné domácnosti menších rozměrů. Bývají obvykle stylové, díky čemuž se dají umístit klidně i do ložnice či dětského pokoje. Chytré vestavěné skříně navíc disponují i organizéry, které umožní využít jejich prostor naprosto dokonale.

Do vestavěných skříní tak snadno uschováte objemné zimní oblečení, jako prošívané bundy či lyžařské oblečení, tak dokonce i zimní boty.

Boty je dobré před uložením naimpregnovat a nebojte se je vycpat zmačkanými novinami. Díky tomu totiž boty udrží tvar, kůže zůstane napnutá a zbytečně se nezničí tím, že se na ní během dlouhých měsíců utvoří záhyby. Dále čtěte: Jak na malou koupelnu. Pomůžou i walk-in sprchy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008