Využijte kondicionér na vlasy v domácnosti. Budete překvapeni, jaké zázraky dokáže

 Tipy a inspirace 
16. června 2018 15:00 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Kondicionér vyvinuli ve Švýcarsku před padesáti lety Shutterstock
Skoro v každé domácnosti se najde kondicionér. Ale napadlo vás vydat se s ním napříč celou domácností? Možná budete překvapeni, jaké zázraky tam dokáže udělat! Možná tomu nebudete věřit, ale kondicionér už slaví více než padesát let.

Vyvinuli jej ve Švýcarsku a původně měl sloužit jako prostředek na válečné popáleniny. Ale ejhle. Jako vedlejší produkt farmaceuti objevili přípravek, který má změkčující účinek na vlasy a kondicionér spatřil světlo světa. A jak se postupem času zjišťuje, dobrou službu udělá nejenom vlasům.

Ucpaný dřez

Jestli se vám ucpal dřez a nemáte zrovna po ruce žádný přípravek, který by vám pomohl odtok uvolnit, sáhněte po kondicionéru. Stačí jej nastříkat do odpadu a zalít horkou vodou. A máte po starostech.

Oživí pokojovky

Pokojové květiny jsou oblíbenou dekorací, ale velmi rád na ně sedá prach. S kondicionérem je můžete velmi snadno oživit a vrátit jim ztracený lesk. Stačí vám k tomu měkký hadřík, na který nalejete pár kapek kondicionéru. Pak jednoduše listy otřete a budou opět jako ze žurnálu.

Vyleští boty i kabelku

Došla vám leštěnka na boty zrovna ve chvíli, kdy se chystáte na večírek? Naneste malé množství kondicionéru na hadřík a obuv jím vyleštěte. Stejně tak jej můžete použít i na svou zašlou koženou kabelku. A ta zase bude zářit novotou.

Lesklý nerez

Máte doma ledničku, mikrovlnku, myčku nebo cokoliv jiného z nerezu? Pak rozhodně víte, jak je náročné tyto věci udržet v čistotě. A řada ošetřujících přípravků také stojí nějakou tu korunu. Vyzkoušejte vyleštit svou lednici právě kondicionérem. Výsledkem budete překvapeni.

Prstýnek a náplasti

Už jistě každý z nás zažil ten okamžik paniky, kdy nám nešel sundat prstýnek z prstu. Je to bolestivé a nepříjemné, ale pokud si prst i okolí prstýnku natřete kondicionérem, určitě to půjde líp. A stejně tak vám tento přípravek na vlasy pomůže v případě, že potřebujete strhnout starou náplast. Tuto pomůcku ocení zvlášť děti, pro které je strhávání náplasti mnohdy noční můrou.

Vypere hedvábné oblečení

Dělá vám starost označení „čistit pouze chemicky“ na hedvábné halence či šátku, ale na čistírnu nemáte zrovna ani pomyšlení? I s tímto problémem vám pomůže obyčejný kondicionér. Napusťte do umyvadla vodu. Na bílé prádlo teplou, studenou zase na barevné oblečení. K tomu přidejte lžíci kondicionéru. Oblečení nechte pár minut namočené a několikrát jej jemně v ruce properte. Nakonec vymáchejte a pověste. A váš oděv bude opět jako nový. Skvělým pomocníkem v domácnosti je také aviváž. Dokáže skvěle umýt podlahy i okna. A nejenom to. Více o jejím použití jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod