Domácí fígle na skvrny od trávy: Tyto skvělé pomocníky máte určitě doma

 Tipy a inspirace 
14. dubna 2018 09:31 / Iva Dvořáková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Děti se při divočení venku často umažou od trávy Shutterstock
Trojice domácích pomocníků je spolehlivá v boji proti skvrnám od trávy na kalhotách. K tomu přidáváme i další dva fígle, které můžou a nemusí fungovat.

S přibývajícími slunečnými dny přibývá i skvrn od trávy na kalhotech našich dětí. Tráva je přitom mimořádně zdatný protivník každé hospodyňky. Co na ni však zabere?

Technický líh

Houbičkou je potřeba líh natřít na skvrnu. Necháme jej chvilku působit, než vyprchá. Poté kalhoty namočíme do vody s trochou pracího prášku. A nakonec přijde na řadu pračka s programem na 40 ºC.

Žlučové mýdlo

Nesmrtelné žlučové mýdlo je další pomocník, který na trávu zaručeně funguje. Když skvrnu od trávy pořádně zaperete žlučovým mýdlem, chvíli necháte ve vodě a pak dáte normálně do pračky, po skvrně nebude ani stopy.

Ocet

Také ocet patří do každé domácnosti. Zkuste jím skvrnu vydrhnout a nechte kalhoty před praním ještě odmočit v octové vodě. A tady se dozvíte, jak odstranit zaschlou žvýkačku.

Mléko

Některé hospodyňky používají také obyčejné mléko. Do toho je potřeba poskvrněnou část kalhot namočit přes noc a poté normálně vyprat.

Rozkrojená brambora

Pokud nenajdete doma nic lepšího než brambory, i s těmi se dá pokusit o úspěch. A to tak, že bramboru rozkrojíme a skvrnu jí třeme. Poté vypereme, ovšem s nejistým výsledkem. Doporučujeme spíše fígle popsané výše v článku. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve