Screenové rolety dají vašemu domu nadčasový moderní vzhled

 Tipy a inspirace 
21. března 2018 17:19 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
V létě dovnitř nepustí ostré sluneční světlo a v zimě zase teplo udrží Shutterstock
Screenové rolety jsou venkovní rolety, které jsou vyrobeny ze speciálního vlákna tak, aby nepropouštěly ven teplo a tlumily slunce. V zimě pak pomáhají izolovat a snižují tepelný únik z domu až o 15 procent.

Příjemným bonusem je jistě i to, že vidíte ven, ale zvenku není vidět dovnitř, takže uniknete pohledům zvědavých sousedů. Tento druh rolet je vlastně síťovinou, která je vyrobena ze zvláštního vlákna. Jedná se o kombinaci skelného vlákna, PVC a polyesteru. Právě poměr těchto složek určuje míru tepelné izolace a průhlednost směrem ven. O tom, jak zastínit okna, jsme psali zde.

Ovládají se manuálně i elektronicky

Screenové rolety mohou mít dva druhy ovládání. První je manuální, kdy používáte ke stahování šňůrku. Může to být považováno trochu za nepraktické, protože jsou umístěny venku. Komfortnější volbou pak je elektronické ovládání, kdy nemusíte za nic tahat či otevírat okno, prostě jen zmáčknete příslušné tlačítko.

Dají se použít i do zimní zahrady

V současné době se screenové rolety začínají používat také do zimních zahrad nebo do zahradních pergol. Přeci jen pomůže, když vám slunce nespálí květiny nebo když vám při posezení na zahradě nesvítí do očí.

Stojí více, ale vyplatí se

Negativem screenových rolet je snad jen vyšší pořizovací cena. Přesto se vám vyplatí, protože výrazně ušetříte na vytápění. Screeny totiž nepropouští teplo ven a zimu dovnitř, fungují jako byste místo standardních oken se dvěma skly měli okna se třemi skly.

Výhody

  • výborně zastíní
  • tepelně izolují
  • dopřávají soukromí

Nevýhoda

  • vysoké pořizovací náklady
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod