Drobné poničení kuchyňské linky lze ještě snadno zachránit

 Rekonstrukce 
28. června 2018 11:27 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Někdy se opravy staré kuchyňské linky vyplatí, jindy ne Shutterstock
Pokud už má vaše kuchyňská linka nějaký ten rok fungování za sebou, je dost možné, že se to již projevilo na jejím vzhledu. Některé povrchové úpravy kuchyně lze naštěstí docela jednoduše a snadno opravit.

Pokud není vaše kuchyňská linka přímo v dezolátním stavu, nemusí být ještě nic ztraceno. Drobná pošození se totiž ještě dají mnohdy zachránit. Velmi často se na kuchyňském nábytku podepíší malé děti. Ale nejenom ony. Pokud se chystáte vaši omšelou kuchyň omladit a neutratit moc peněz, inspiraci najdete v našem článku zde.

Na dřevo vemte vosk

Drobné škrábance na dřevěné kuchyňské sestavě můžete zkusit opravit voskem, který lze zakoupit v prodejnách pro truhláře. Tyto prodejny nabízejí různé barevné vosky podle různých odstínů dřeva, kterými lze retušovat. 

Větší poškození povrchu kuchyně můžete řešit tak, že poškozené části kuchyně vrátíte na opravu do výrobny nebo je dáte nějakému šikovnému truhláři, který by měl zvládnout i složitější opravu.

Lakovaný nábytek

Drobná poškrábání lakovaných dvířek se také dají zachránit. Bohužel to však nezvládnete doma, ale poškrábaný díl je třeba odeslat zpět do výroby. Kuchyňské dvířko se přebrousí, zakytuje, domoří na požadovaný odstín a na závěr se dvířko přelakuje. Nezapomeňte však, že vše opravit nelze. Prvním záchranným krokem však může být zaretušování drobného škrábance lakem. Lak lze obvykle ke kuchyni zakoupit. 

Nábytek z fólie

Co se týče kuchyňských dvířek z fólie, oprava není tak snadná. Fólie je umělý materiál, který nejde strhnout a nalisovat znovu. Opravu lze provést retušovacím voskem na dřevo. Fólie je umělá a při malém poškození má tendenci poškození zatáhnout. Vše poté závisí na textuře dvířek. Výhodou však je, že fóliové dvířko je celkem levné, proto se většinou poškozené dvířko vymění za nové. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod