Tipy, jak elegantně uklidit hračky v dětském pokoji

 Interier 
26. ledna 2018 15:42 / Jan Novák
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pokojíček vaší ratolesti může být útulný a hezký Internet
Rodiče tuhle záhadu dětských pokojíčků moc dobře znají - ať uklízíte, jak uklízíte, za pár minut se stejně zase válejí hračky všude kolem. Máme pro vás několik tipů, jak si s tím poradit.

Medvědi a panenky se v ohrádce nepoperou

Dětská postýlka nebo ohrádka na hraní se hodí, i když z ní děti už vyrostly. Nastěhujte dovnitř nové obyvatele - plyšáky a panenky. A když dřevěné šprušle nahradíte gumicukem, úložný prostor se ještě zvětší. Nevýhodou ale je, že si do dětského pokoje pořídíte lapač prachu.

Podobně na tom budete, když hračky pověsíte na zeď. Houpačku pro plyšáky si můžete vyrobit sami, stačí několik z lesa donesených větví a provázek, kterým houpačku zavěsíte. Děti budou mít své oblíbené hračky stále na očích a navíc se nebudou válet na zemi.

Využijte bedýnky či krabice z obchodu

Jako úložný prostor lze využít i plastové či dřevěné bedýnky či lísky od zelináře či z jiného obchodu. Velké a pevné můžete zavěsit na zeď, menší využijete třeba jako šuplíčky do regálu. Navíc si je můžete s dětmi pomalovat nebo na ně třeba napsat, jaké poklady se v nich skrývají.

Pořádek v dětském pokoji pomůže zajistit i další vychytávka v podobě magnetického pásku přilepeného na stěnu. Udrží například menší autíčka s kovovými součástkami, ale i další hračky, na které třeba přilepíte malý kovový plíšek nebo minci.

Skvělým řešením jsou poličky na míru

Pokud stojíte o dlouhodobější řešení, které navíc pěkně vypadá, pořiďte do dětského pokoje poličky na míru. Nevýhodou jsou sice vyšší pořizovací náklady, děti ale za ně získají parádní výstavní prostor.

Své hračky totiž nechtějí nechávat v krabici, ať už to jsou autíčka z lega nebo třeba figurky nejrůznějších zvířátek. Aby perfektně držely na místě, nalepte na každou laťku ploché dílky, do kterých pak děti mohou postavičky podle libosti umísťovat nebo si je odtud brát na hraní.

Sítě jsou užitečné nejen pro rybáře

Při úklidu dětského pokoje poslouží také gumová síť. Když ji přichytíte za všechny čtyři rohy, budou hračky a knížky pevně lapené uvnitř. A pokud ji připevníte za tři rohy do kouta, stačí na ni plyšáky a panenky jen naházet.

Pastelky, voskovky a další výtvarné potřeby se rády rozkutálejí po celém pokoji. Ideální je umístit je do sklenice se šroubovacím uzávěrem. Drobnosti lze schovat i do kapsy či většího kapsáře. Každá věc tak bude mít své místo a vaše dítě ji vždy najde tam, kam ji uložilo.

Zkrátka a dobře, uspořádat dětský pokoj nemusí být věda, byť to vyžaduje určité úsilí a také přemýšlení. Jak na to, jsme psali také v tomto článku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47