Vybíráte vstupní dveře? Kterým je nejlepší se vyhnout?

 Exterier 
19. března 2018 09:16 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vstupní dveře jsou důležité pro celkový dojem z bydlení samotného Shutterstock
Plastové dveře trpí venkovními vlivy a velkou roztažností materiálu, proto se musí často seřizovat. Kvůli tomu nevydrží tolik jako dřevěné nebo hliníkové dveře.

Venkovní vchodové dveře patří k nejnamáhanějším prvkům domu, musí totiž vydržet změny počasí a každodenní používání.

Chcete-li mít hezké dveře, kupte si je v kterémkoli hobbymarketu. Ale pokud od dveří čekáte něco víc než jen vzhled, zamiřte raději do specializované prodejny.

Bezpečnostní i protihlukové

Standardem totiž už dnes jsou bezpečnostní dveře (obvykle v úrovni třídy 3), které mají dobré tepelně-izolační vlastnosti a jsou i protihlukové.

Na výběr bývá z několika různých materiálů. Nejlevnější je plast. Sami výrobci však přiznávají, že se může výrazně lišit kvalitou jednotlivých modelů.

Navíc plastové dveře trpí velkou roztažností materiálu s ohledem na venkovní vlivy, a tak je nutné dveře často seřizovat a celkově nemusí tolik vydržet jako jiné varianty.

Dřevo, nebo hliník?

Dřevěné dveře se dají také sehnat, jsou o poznání kvalitnější než plastové, ale to je vykoupeno náročnější údržbou a potřebou pravidelné péče.

Nejkvalitnější a nejdražší variantou jsou dveře z hliníku, případně se dají sehnat ještě dřevěné dveře kombinované s ocelí a fólií. I tak je potřeba doma co nejvíc větrat. Jak na to, poradíme zde.

Sklo dodá světlo do chodby

Pro jakýkoli materiál je nabídka barevných variant poměrně velká. Vhodným doplňkem je prosklení mléčným nebo zrcadlovým sklem, které přirozeně prosvětlí chodbu.

Protihlukovost ocení nejen obyvatelé rodinných domů, ale i lidé z paneláku. Kvalitní dveře totiž dokážou zachytit rušivé zvuky z chodby, případně ze silnice před domem. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve