Je čas zazimovat nadzemní bazény, aby vám vydržely do další sezony. Správný postup je důležitý

 Exterier 
25. září 2021 09:58 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Konec září je ideálním časem na zazimování bazénů Depositphotos
I když se má počasí ještě na několik dní vylepšit, je tak akorát čas na zazimování nadzemních bazénů. Ty byste totiž měli zazimovat ve chvíli, kdy se denní teploty začnou pohybovat v rozmezí 10 až 15 stupňů Celsia.

Včasné a správné zazimování nadzemních bazénů je totiž klíčem k tomu, abyste svůj bazén mohli dál používat řadu dalších sezon.

Jak zazimovat nadzemní bazén

U nadzemních bazénů, které jsou určeny k přezimování na zahradě, je to ale zcela něco jiného. Musíte z bazénu odstranit všechny nečistoty a stejně tak v pískové filtraci. Upravte pH vody do rozmezí mezi 6,8 až 7,4, a chloru by ve vodě nemělo být více jak 0,3 až 0,5 mg/l.

Následně odčerpejte vodu, aby byla její hladina zhruba 10 cm pod skimmerem. Očistěte stěny i skimmer, odpojte všechny hadice i filtraci a uložte je na suchém místě, kde máte jistotu, že v zimě nemrzne.

Do zbylé vody v bazénu přidejte zazimovací prostředek a následně přidejte trojnásobnou dávku Chlor šoku. Nezapomeňte do bazénu vhodit také několik prázdných PET láhví, protože zmrzlá voda se rozpíná a mohla by v zimě poškodit stěny bazénu. Bazén samozřejmě na zimu zakryjte plachtou.

Jak zazimovat bazén z PVC

Pokud je váš nadzemní bazén z PVC, máte o něco jednodušší práci. Z bazénu vypusťte všechnu vodu, omyjte stěny, vysušte a uložte na suché místo, kde nemrzne. Pokud je váš PVC bazén nafukovací, pak jej výrobci doporučují během zimy několikrát přeložit, aby se na materiálu nevytvořily sklady.

Až vypustíte filtraci, očistěte ji od nečistot. Následně ji rovněž uskladněte na suchém místě, kde nemrzne. Stejně naložte se všemi hadicemi, které k bazénu používáte.

Správným zazimováním prodloužíte svým bazénům životnost a sobě radost, kterou vám v sezoně přinášejí. Konec září je ideálním časem, kdy to udělat. Dále čtěte: Podzim je ideální čas na stavbu skleníku. Díky němu se budete z bohaté úrody těšit dříve.

Zdroj: This Old House.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve