Každý si chce doma odpočinout. Pomocí šikovných doplňků a nábytku lépe zrelaxujete

 Tipy a inspirace 
17. ledna 2021 10:04 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
K relaxaci poslouží i příjemná vůně Pixabay
O potřebě si doma pořádně odpočinout nikdo nepochybuje. Jak ale dosáhnout kýženého cíle? Máme několik doporučení, která se vyplatí.

Pro kvalitní relaxaci je důležité v bytě mít jen pár věcí. Jejich nákup přitom nemusí stát majlant. Postupně si je popíšeme a třeba vás náš text inspiruje k nákupu.

Masážní křeslo či podložka

Jestliže míváte po práci problém s bolestmi zad či se cítíte fyzicky vyčerpaně, mohlo by se vám hodit masážní křeslo či masážní podložka. Křeslo pořídíte už za necelých pět tisíc. Pokud máte vyšší rozpočet, získáte robustnější výrobek s více masážními zónami a zajímavějšími programy na masírování. I ten nejjednodušší produkt ale přinese vašim zádům úlevu. Důležité je, aby se vám v křesle dobře sedělo i bez masáže.

Masážní podložka se vyplatí hlavně ve chvíli, kdy nemáte na masážní křeslo prostor nebo preferujete masáž vleže. Podložka je skládací. Snadno ji rozvinete, zapojíte adaptér do zásuvky a nastavíte potřebný program. Některé podložky jsou i vyhřívané. Stačí ale jen ty masážní. Výhodou je výrazně nižší cena. Podložku pořídíte už do dvou tisíc korun.

Masážní sprchová hlavice

Někdo dává přednost masáži proudem vody. Nic nebrání investovat pár stokorun do nákupu sprchové hlavice s přepínáním proudu vody. Když zvolíte vysoký tlak, ušetříte i nějaký ten litr, ale současně si krásně promasírujete ztuhlé svaly. Více režimů vám umožní volit takovou variantu nebo postup, který bude pro vaše tělo nejpříjemnější.

Kvalitní matrace

Základem dobré relaxace je kvalitní matrace. Spánek potom bude opravdu okamžikem, na který se budete těšit. Matrace by měla být přiměřeně silná, tužší a s paměťovým efektem. Doporučujeme též podhlavník z paměťové pěny. Matraci si před nákupem důkladně prověřte. Jednak podle recenzí ostatních uživatelů, ale také osobním vyzkoušením v prodejně. Neváhejte zkusit i několik různých matrací. Snadno zjistíte, která vám vyhovuje nejvíc. Matraci doplňte chráničem. Pravidelně tak můžete povrch čistit. Matraci občas otočte, abyste zabránili nadměrnému opotřebení na jednom místě.

Příjemná vůně

Jsou lidé, kteří různé vůně nesnášejí. Ale pro většinu lidí přirozené nevtíravé vůně navozují pohodu a dobrou atmosféru. O vůni domova se můžete postarat několika způsoby. Klasikou jsou různé aromalampy, kam dáte pár kapek kvalitního vonného oleje a zapálíte pod nádobkou svíčku. Vedle tohoto klasického způsobu si můžete pořídit i různé vonné svíčky nebo aroma difuzéry, které fungují na ultrazvukovém principu a rozptylují vodní páru ke zvlhčení vzduchu a také různé dodané vůně.

Decentní osvětlení

K celkové pohodě v domácnosti přispívá i kvalitní osvětlení. Mělo by poskytovat takové světlo, které potřebujete. Na pracovních plochách intenzivní. V odpočinkových zónách tlumené. Zajímavou možností je instalace světel stmívatelných či dokonce světel, které mohou měnit barvu. Pokud nemáte přímo možnost barvu měnit, doporučujeme zakoupit světla označená slovy „warm white“ či teple bílá. Takový odstín je mnohem příjemnější než ledové světlo s velkým podílem modré složky. V takto osvětleném prostoru se také člověku posléze hůře usíná. Trendy v osvětlení můžete zjistit třeba v článku zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008