Vyrobte si vlastní vůni do vysavače, žehličky nebo skříně

 Tipy a inspirace 
31. května 2020 11:08 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Každá hospodyňka chce mít nejenom čisté, ale také voňavé prádlo Depositphotos
Provoněné prádlo nebo byt můžete mít nejenom pomocí klasických osvěžovačů. Máme pro vás tipy, jak levně a stejně účinně provonět váš interiér.

To, co vy už možná nevnímáte, cítí zase jiní. A to je vůně. Svou typickou vůni má každý byt i dům. A ucítí ji i vaše návštěva vždy, když k vám přijde. V obchodech můžete regály plné vůní klidně ignorovat, silně parfemované osvěžovače mnohdy nadělají více škody než užitku. Zkuste na to jít trochu jinou cestou a dopřát si takové aroma, které vám bude opravdu sedět.

Vsaďte na vanilku

Zápach, který se line při každém zapnutí vysavače, není nikomu příjemný. Horší je, že tato nelibá vůně se pak v místnosti dokáže udržet ještě hodně dlouho. Řada lidí proto používá různé vonné tyčinky do vysavače. Ale ty vydrží jenom chvíli. Stačí pár zapnutí a vše je opět pryč. Zkuste proto levnější způsob. Vysypejte na podlahu obyčejný balíček vanilkového cukru. Krásně vám provoní celou místnost jako když vytáhnete z trouby čerstvě upečený závin. 

Vonný cukr

Nejste zrovna milovníkem vanilky? Nevadí. Vezměte obyčejný pískový cukr, dejte jej do malé uzavíratelné skleničky a nakapejte na něj oblíbený esenciální olej. Nádobu uzavřete a nechejte ji několik dnů stát, dokud se olej do cukru nevstřebá. Pak opět cukr nasypejte na podlahu a vysajte jej.

Žehlení s parfémem

Každá hospodyňka chce mít nejenom čisté, ale také voňavé prádlo. Pokud nepoužíváte aviváž či vonné perly, můžete toho dosáhnout při žehlení. Stačí si vyrobit vlastní vůni do žehličky. Do destilované nebo filtrované vody přidejte pár kapek svého oblíbeného parfému nebo toaletní vody. Tuto vodu pak nalijte do nádržky a můžete žehlit. Pokud máte strach, že si poškodíte žehličku, pak si tuto voňavou vodu dejte do láhve s rozprašovačem a při žehlení jí vlhčete prádlo. A co s prádlem, které dáváte do sušičky a chtěli byste jej provonět? Jendoduše si vyrobte vonné ubrousky do sušičky. Jak na ně jsme psali zde.

Osvěžovač ve skříni

I šatní skříně si zaslouží trochu té naší starostlivosti. Takže proč vašemu čistému prádlu nedopřát trochu toho komfortu a neprovonět celou skříň. Zajistíte tím i prevenci proti šatním molům a vaše prádlo bude vždy vonět tak, jak si přejete. Na kousek látky nebo ubrousku nastříkejte svůj oblíbený parfém a zavěste jej do skříně. Ubrousek můžete také namočit do aviváže a pověsit jej mezi vaše prádlo. Velmi snadným způsobem si můžete vytvořit vonný sáček, který naplníte levandulí či jinými oblíbenými bylinkami.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve