Jak v domácnosti využít obyčejný čisticí prostředek na nádobí

 Tipy a inspirace 
21. února 2020 13:04 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
S přípravkem na nádobí můžete vytřít podlahu  Depositphotos
Většina lidí používá čisticí prostředek na nádobí pouze na nádobí. Málokdo však ví, že s ním lze uklidit mnoho dalších věcí. Byla by škoda nevyužít jeho plný potenciál. Zjistěte, jak na to.

Přípravek na mytí nádobí si hravě poradí s mastnotou. To však není vše, s čím vám pomůže. Můžete s ním vytřít podlahu, umýt kosmetické potřeby, vyčistit hřeben či se zbavit skvrn na koberci. Brzy zjistíte, že přípravek na mytí nádobí můžete použít téměř na vše.

Kosmetické potřeby

Líčíte se každý den? Patrně k tomu používáte štětce, houbičky či další kosmetické pomůcky. Uchytává se na nich prach a další nečistoty, proto je musíte pravidelně čistit. Připravte si misku s vlažnou vodou a do ní nalijte malé množství čisticího přípravku na nádobí. Následně v něm své kosmetické přípravky umyjte.

Hřeben na vlasy

Každodenní česání vlasů způsobuje to, že se na hřebenu usazuje odumřelá kůže, prach a mastnota. Stejně jako v předchozím případě si připravte misku s vlažnou vodou a nalijte do ní mycí přípravek na nádobí. Hřeben v ní umyjte.

Špinavá podlaha

Vytírat podlahu byste měli alespoň jednou za týden. Usazuje se na ní prach, vlasy a další nečistoty, které je potřeba uklidit. Na špinavou zem většinou obyčejná voda nestačí. Pokud vám došel saponát na mytí podlahy, můžete ji s klidem umýt čisticím přípravkem na nádobí. Neměli byste jej však použít na dřevěné podlahy, které by se tím mohly poškodit.

Mastné skvrny na oblečení

Zamastili jste si váš oblíbený oděv? Nemusíte se děsit, že z něj mastné skvrny nedostanete. Pomůže vám s tím mycí přípravek na nádobí, který je speciálně určen na zbavování se mastnoty. Nalijte malé množství na místa, kde máte skvrny, a po několika minutách oblečení opláchněte. Nakonec oblečení vyperte v pračce s ostatním oděvem.

Skvrny na koberci

Koberec je sice příjemný na chodidla, ale velmi nepraktický, a to zejména, když se vám stane nějaká nehoda. Tím máme na mysli, že na něj něco vylijete či vysypete. Skvrny se z něj dostávají poměrně těžko. Existuje na to však jedna finta.

Nachystejte si misku, do které nalijete dvě polévkové lžíce mycího přípravku na nádobí a horkou vodu. Následně už jen stačí do roztoku namočit hadřík či kartáč a vydrhnout skvrny z koberce. Dále čtěte: Co všechno můžete v domácnosti uklidit s tabletami do myčky?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47