Pomocí dekorativních polštářků vykouzlíte v interiéru úplné divy

 Tipy a inspirace 
23. ledna 2020 14:17 / Hana Jordánová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Barevné kvalitní polštáře světlou sedačku nádherně rozzáří Depositphotos
Příjemná tzv. „polštářová“ kultura si k nám opět razí cestu. Polštáře oživují nejenom sedací soupravy, ale dokážou rozzářit i celou místnost. Jsou pro nás pohodlnými společníky při chvilkách relaxu a oddechu, ale jejich praktičnost můžeme využít i při nedostatku míst k sezení, kdy nám výborně poslouží jako univerzální židle.

Důležité je, sladit správně barvy, aby spolu harmonizovaly a vytvářely příjemnou atmosféru. Barevné polštáře nebo polštáře se vzorem volíme v případě, že potahy sedací soupravy jsou jednobarevné. V případě barevných potahů volíme naopak polštáře jednobarevné.

Přednosti dekorativních polštářů

  • Polštář přidá krásu do každého interiéru.
  • Bude vypadat skvěle na každé sedačce.
  • Větší polštáře poslouží i místo židle.
  • Správným využitím barev budete in.
  • Využívejte výhradně kvalitní potahy.

A jaké barvy letí v současné době?

V posledních letech zaznamenáváme stále větší oblibu ve skandia typu, tedy barvy spíše zemité, nepříliš výrazné a hlavně jednoduché typy sedaček. To nám nahrává přesně do našich plánů. Tady můžeme popustit uzdu své fantazii. Například k béžovo-bílé kombinaci volíme barvy vínové, temně hnědé nebo zelených odstínů. K barvě šedé se skvěle hodí růžová, pro ty odvážnější červená barva. Rozzáří váš interiér a zároveň působí velmi elegantně.

Někdy se můžete skutečně odvázat a k dekorativním polštářům přidat jednoduchý přehoz nebo pléd s třásněmi. Samozřejmě v barvě polštářů. Uvidíte, jak vám taková maličkost ozvláštní obyčejnou sedačku.

Designované vzory pro dobrodružnější povahy

V současné době jakoby se s dekorativními polštáři na trhu roztrhl pytel. Co se vám nepodaří sehnat v kamenném obchodě, snadno najdete a objednáte na internetu. U dekorativních polštářů se fantazii meze nekladou. Ať už zvolíte pestrobarevný kousek, geometrické vzory, etno prvky, nebo si vyberete tradiční folklorní motivy, záleží to jen na vás a vašem vkusu. Každá domácnost je jiná a každá paní domu má jiný vkus. Do popředí se však dostávají polštáře s našitými flitry, vyzdobené dekoračními nitkami a stužkami. Populární jsou květinové vzory, různorodé geometrické tvary či zvířecí motivy.

V jednoduchosti je krása

Pro ty méně dobrodružné duše je vhodným oživením výběr potahu v jedné výrazné barvě, která může být oživena netradičním materiálem daného potahu. Ať už je to satén, bavlna, vlna, hedvábí nebo samet, to je už jen na vás, pro který druh se rozhodnete.

Módním hitem jsou potahy, které jsou něčím výjimečné, ať už jde o ručně malované dekorace, nebo osobní fotografie vytištěné na textil. Takové kousky potěší jistě každého. Vhodná kombinace světlejší barvy pohovky a kontrastního polštáře dodá šmrnc nejednomu domovu. Totéž platí v případě tmavšího sezení a světlých dekorativních prvků. Oživte si svůj domov krásnými a rafinovanými doplňky, které vám bude závidět nejedna návštěva. Udělejte si pohodlí a vyšperkujte vaši pohovku luxusními polštářky s originálními motivy. Jaké barvy byste měli použít v interiéru, si přečtěte zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod