V zimní ložnici by neměly chybět květinové vzory a okysličovací rostliny

 Interier 
17. února 2020 12:51 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Čím v zimě rozveselíte vaši ložnici? Pinterest
V zimním období mnozí z nás nemají dobrou náladu. Zimní splíny jsou běžné, ale bohužel zasahují i do partnerského života. Designeři proto radí, jak v zimním období vylepšit ložnici pro plnohodnotnější partnerský život.

V zimních měsících jsou večery dlouhé, lidé mají špatnou náladu, protože většinu času tráví ve tmě a v uzavřených prostorech. Na radovánky v ložnici pak už není chuť. Designeři proto nabídli několik možností, jak na zimu změnit vaši ložnici tak, aby naopak vaši náladu vylepšovala.

Hlavně pohodlí

Komfort je klíčový. Váš prostor by měl být lehký a měkký. Je to všechno o přidávání textilních vrstev, tedy nebojte se použít hodně polštářků, i když pozor na ozdobné polštářky. Ty by naopak mohly prostor vaší ložnice zahltit. Pokud jde o barvy, omezte je na 3 odstíny a barevné stěny zkombinujte s ložním prádlem v botanickém stylu. Velké květinové vzory jsou nyní velmi příhodné.

Okysličovací rostliny

V zimě do ložnice rozhodně použijte rostliny, které produkují kyslík. Jsou dokonce i takové, které "pracují" právě v noci. Jsou to třeba Aloe vera, orchideje nebo Gerbera jamesonii. Pokud máte v ložnici nějaké poličky, dbejte na to, aby byly uspořádány tak, aby v ložnici nevytvářely stresové prostředí. Police totiž podle designerů ovládají náladu vaší ložnice.

To samé platí i pro noční stolky. Tady bychom se měli držet pravidla pěti, tedy mít na něm maximálně pět předmětů. Například lampičku, budík, knihu, svíčku či sklenici vody. Pokud jste odvážnější povahy, pořiďte si do ložnice místo nočního stolku koktejlový vozík.

Tvary

Dalším designerským fíglem, který má dodat vaší "zamrzlé" ložnici trochu šťávy, je kombinace tvarů. Jednoduchým trikem je spárování čtvercových polštářů s obdélníkovými tvary, aby se zabránilo rigidnějšímu vzhledu vaší ložnice. Polštáře by ale měly být uspořádány tak trochu nedbale, aby ve vaší ložnici panovala uvolněná nálada.

Zkrátka ve vaší ložnici by měla panovat především pohodová a mírně rozdováděná nálada, kterou můžete podtrhnout i zapálením nějaké té vonné svíčky. Pokud v zimních měsících chcete opravdu vaši ložnici trochu rozdovádět, rozhodně do ní nepouštějte televizi. Dále čtěte: Domácí sauny jsou jedním z výrazných trendů moderního bydlení.

Témata: zima, ložnice, design
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47