Barva ložního povlečení může ovlivnit víc, než si možná myslíte

 Interier 
26. května 2019 08:31 / Marie Popelková
  1
📷
5 fotografií v galerii
Barva povlečení může mít vliv i na spánek Depositphotos
Povlečení dělá ložnici ložnicí. Někdo vybírá povlečení podle materiálu, jiný podle vzorů či barev. Obvykle je snahou sladit barvu povlečení se zbytkem interiéru. Jenže barva povlečení může ovlivnit víc, než se může na první pohled zdát.

Ať si to člověk připouští nebo ne, barvy nás v životě ovlivňují. A to platí i pro spánek. Nepodceňujte proto barvy, kterými se obklopíte v ložnici, můžete se o spánek okrádat a nebo si jej každý večer příjemně navodit.

Bílé povlečení

Bílá barva je starou dobrou otřepanou klasikou, která nikdy neomrzí ani neurazí. Mnoho z nás má stále na své posteli barevná povlečení, přičemž prostěradlo povlékají bílé. Bílá barva podporuje jasnou mysl a soustředěnost. Bílé povlečení také dodává dojem čistoty. Pro někoho může bílá barva působit studeným dojmem, proto se nebojte toto povlečení použít v letních měsících, aby vás pocitově ochladilo, případně jej v zimě kombinujte s teplými odstíny.

Zelené povlečení

Bavlněné povlečení v zelené barvě působí na naše tělo uklidňujícím a svěžím dojmem. Zelená je také barvou života, napomáhá regenerovat, uklidňuje a lze díky ní snáze relaxovat. Zelené povlečení může pozitivně ovlivnit jedince s nízkým sebevědomím.

Červené povlečení

S červeným povlečením se musí opatrně, jelikož červená je barvou vášně, lásky, ohně a nenávisti. Pokud se rozhodnete pro pořízení červeného povlečení, rozhodně jej zkombinujte s klidnějšími barvami, jako je béžová a hnědá.

Modré povlečení

Modrá barva je barvou intelektu, poznání, vody a vzduchu. Modré povlečení tak může podporovat vaši kreativitu a otevřenost. Stejně jako bílé povlečení může i modré působit na naše tělo chladně. Nebojte se proto také modrou kombinovat s jinými odstíny a barvami.

Všechny výše zmíněné barvy můžete zakomponovat také do barvy koberce či stěn. Nebojte se zvolit také odlišné barvy pro povlečení a prostěradlo. O tom, jaký je rozdíl mezi jednotlivými materiály ložního povlečení, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47