Jak si krásně provonět koupelnu

 Interier 
21. dubna 2019 13:26 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
S vaší vlastní vůní bude relax intenzivnější Internet
Příjemně provoněný byt je snem každé hospodyňky, a to ať jde o kuchyň, ložnici či koupelnu. Na trhu je dostupných mnoho osvěžovačů vzduchu v různých variantách i vůních, ovšem ne vždy se nám podaří najít tu, která lahodí našemu nosu.

Pokud i vy sníte o vlastní vůni, která vám provoní koupelnu dle vašeho gusta, vyzkoušejte naše triky, které jsou jednoduché a levné.

Výběr vůní je obrovský

V drogeriích a supermarketech není problém vybrat si vůni od květinového aroma až po horskou louku, ale ne vždy je to pro nás to pravé ořechové. Navíc se stává, že se vůně po delším používání omrzí a hospodyňka začne přemýšlet, jak toto dilema vyřešit, jelikož komerční osvěžovače nestojí zrovna pár korun. Bohatě bude stačit, když si zajdete do obchodu, ze kterého si odnesete několik vonných olejů do aromalampy, s nimiž budete ve své domácnosti kouzlit.

Vlastní osvěžovač za pár korun

Pokud si k olejíčku navíc ještě zakoupíte obyčejný plastový nebo i skleněný rozprašovač na rostliny, naplníte jej vodou a přidáte do něj pár kapek vybrané éterické vůně, máte domácí osvěžovač vzduchu doslova za hubičku. Díky tomu, že jste si zakoupili hned několik různých olejíčků, můžete navíc vůně libovolně měnit podle aktuální nálady.

Voňavá papírová rulička

Skvělou službu vám olejíček udělá také v případě, že několik kapek vpravíte na vnitřní stranu ruličky toaletního papíru, který právě používáte. Samotná rulička a její okolí velmi příjemně voní a přitom se nemusíte bát, že by se olej dostal na samotný papír.

Pár kapek ke štětce

Skvělou vychytávkou také je, když pár kapek vašeho éterického olejíčku nakapete přímo na záchodovou štětku nebo do nádobky, ve které je postavená. Při každém jejím použití budete cítit příjemnou vůni.

Každá vůně vyvolává jinou náladu a ne každou můžete použít ve všech místnostech. Podívejte se, jaké vůně se hodí do konkrétního pokoje.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve