Jedna nálepka na zeď nedrží, druhá ano? Víme proč

 Interier 
01. května 2018 07:41 / Iva Dvořáková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Samolepka na zdi krásně oživí pokoj Shutterstock
Samolepky na zeď jsou oblíbenou dekorací českých bytů a domů. Je jich ale více druhů, které se liší nejen cenou, ale i materiálem. Vybrat si můžete z papírových samolepek, foto nálepek nebo dekorací z vinylu.

Nálepky na zeď, velký hit předešlých let, se stále drží na špici oblíbenosti. Není divu. Je jednoduché je použít a až vás aktuální motiv omrzí, rychle ho vyměníte za nový. Věděli jste však, že nálepky jsou různého druhu? 

Papírové samolepky

Nejlevnější a zároveň lehce dostupná varianta. Jejich výhodou je poměrně nízká cena a široká nabídka zaměřená na vkus běžného zákazníka (postavy z večerníčků, pohádek, květy, retro).

Sehnat tyto samolepky můžete v knihkupectví nebo ve velkých obchodech s nábytkem. Připravte se ale na to, že na stěně tyto nálepky vypadají prostě jako papírové samolepky nalepené na zdi. Nic víc, nic míň.

Papírové samolepky většinou nemají příliš dlouhou životnost, což je logicky dané materiálem, který je velice náchylný k mechanickému poškození.

Foto samolepky

Další variantou jsou samolepky na průhledné fólii s potiskem. Jejich výhodou je vyšší kvalita než u papírové varianty, také se lépe na stěnu aplikují.

Na druhou stranu, jasnou nevýhodou foto nálepek je to, že po aplikaci zřetelně vidíte ohraničení průhlednou fólií a tapety se při pohledu z různých stran lesknou.

Vinylové samolepky

Jde o nejkvalitnější variantu těchto dekorací. Jedná se o motivy, které jsou vyřezávané do tenkých vinylových fólií. Pořizovací cena je sice trochu vyšší, ale celkový výsledek je neporovnatelně lepší než u předchozích variant.

Vinylové samolepky vypadají na zdi jako precizní malba. Mají dlouhou životnost, neodlupují se a díky svému matnému povrchu jsou bez nežádoucího lesku.

Žádné okraje, ani papírové ani průhledné, nekazí celkový dojem, který je čistý a s luxusním nádechem. Aplikovat můžete na zeď, nábytek, dveře, zkrátka na jakýkoli hladký povrch.

Zkrátka a dobře, pokud se rozhodnete vylepšit si pokoj právě touto dekorací, určitě budete v kurzu. Stejně jako ti, kteří sází na tapety. O vliesových tapetách a jejich výhodách čtěte zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47