Kam uložit víno? Pět tipů, jak si doma vyrobit originální stojan na lahve

 Interier 
13. dubna 2018 07:51 / Iva Dvořáková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Zkuste si vyrobit vlastní stojan na víno Pixabay
Jestli máte doma šikovného kutila, který má rád víno, neváhejte a dejte mu přečíst tento článek. Poradíme vám několik tipů, jak si vlastnoručně vyrobit stojan na víno.

Máte lahve s vínem schované doma ve spíži? Pokud ano, zauvažujte nad tím, jestli to není škoda. Kdybyste chtěli originální dekoraci domů, můžete si zkusit vyrobit vlastní stojan na víno.

Nabídneme vám několik tipů, jak na to. Nejdůležitější však je jedno - nebojte se svá vína vystavit! Ač se to nezdá, i lahve s vínem dokážou pěkně zútulnit interiér. Domácí atmosféru perfektně dotvoří krásná vůne (čtěte: Vykouzlete si doma příjemnou atmosféru. Máme pro vás bezva tipy, jak nádherně provonět byt).

Nejprve je nutné vybrat místo. Asi je vám jasné, že lahvím příliš nebude svědčit sluneční svit. Víno ale hezky zútulní například chodbu, kuchyň nebo obývací pokoj.

Stojan na víno ze starých beden

Sežeňte si dostatečně hluboké staré dřevěné bedny, otočte je volným prostorem do místnosti a vyplňte lahvemi na výšku i naležato.

Bedny můžete použít jako modulové systémy, skládat je na sebe i vedle sebe. Efektní je také umístění bedny na víno na zeď. U starých beden nezapomeňte zašlý povrch přebrousit a opatřit jej ideálním barevným nátěrem nebo bezbarvým lakem.

Dřevený stojan s otvory na hrdlo

Pokud se nechcete nadřít, stačí si sehnat masivní dřevěné desky a vyvrtat do nich dostatečně velké otvory. Desky pak umístíte na pevný podstavec a do otvorů vložíte lahve za hrdlo. 

Obdobně lze použít i kotouč dřeva ze silného kmenu. Pokud ho ohoblujete a hezky upravíte, stačí jen dodělat otvory a láhve za hrdlo tam umístit. 

A jestli máte přímo celou stěnu, tak zkuste sehnat materiál z velkého stromu. Nechte si vyrobit velké tlusté desky i s okrajem z kůry, dodělejte otvory a máte designový doplněk domů raz dva.

Stojan z příček

Pokud vám zbyly tenké dřevěné hranoly, stačí dokoupit nosné příčky pro zpevnění a sešroubovat do tvaru kosočtverců dohromady. Jednotlivé příčky propojte pomocí šroubů nebo nýtů.

Paletový stojan

Jestli máte paletu ze silnějšího materiálu, než se dnes obvykle vyrábí, držíte v rukou doslova poklad. Zkuste odříznout okraje zhruba na délku lahve, předek potom zkraťte na 5 - 10 centimetrů a zavěste na stěnu.

Stojan s koženými doplňky

Možností také je sehnat si dřevo a staré kožené pásky i s druky, těch je potřeba alespoň šest o délce dvacet centimetrů. Do dřeva pásky upevníme a lahev zapneme do druků.

Víno z vlastnoručně vyrobeného stojanu mnohem líp chutná, tak dobrou chuť!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47