Máte rádi svobodu a děláte si věci po svém? Zkuste boho styl

 Interier 
06. února 2018 11:16 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Respektuje originalitu a výjimečnost vaší osobnosti a v ničem vás neomezuje Internet
Boho styl vás ničím neomezuje, protože absolutně respektuje vaši osobnost. Přitom vám umožní, abyste všem dali najevo, že vy zbožňujete osobitost, svobodu i život a tak trochu kašlete na tradice. A to i v bydlení.

Boho styl = extravagantní barvy

Určující pro boho styl je barevné ladění interiéru. Hlavními barvami jsou černá, hnědá, olivová a khaki. Zdají se vám příliš fádní? Právě proto do nich musíte přimíchat pořádnou dávku barevné extravagance.

Není pochyb o tom, že celý interiér náležitě rozzáříte pomocí stříbrných a zlatých povrchů. Ale vy jste přece rebelové. Chcete to tedy vášeň a neustálý neklid. K tomu přispějí dekorace v červené, červenohnědé, fialové a žluté v lehce hořčicovém odstínu.

Přírodní materiály doplňte krajkovými polštáři

Pro boho styl je typický dřevěný nebo proutěný nábytek, křesla zavěšená u stropu na provazech či sametové nebo kožené sedačky. Nic nezkazíte ani lnem a bavlnou. Zvláště budou-li z ní zhotovené závěsy, ubrusy a polštářky. Dozdobit je můžete volánky, krajkou či blýskavými flitry.

Nebojte se ani exotických rostlin

K nezbytné dávce exotiky přispějí zelené rostliny, jako jsou například kaktusy, palmy nebo citronovníky a pomerančovníky. Zajímavými artefakty jsou také sošky zvířat či jiné předměty pocházející z různých kultur. Záleží jen na vašem vkusu, zda to bude plameňák, velbloud nebo slon či květinové motivy třeba na přehozech či kobercích.

Báječně nevázanou a přitom útulnou atmosféru vám pomohou dotvořit také kovové svícny a mísy z barevného skla. A nezapomeňte zapálit svíčky. Bez nich by to rozhodně nebylo ono. Zkusit můžete i další doplňky, třeba vyrobené ze starých svetrů, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve